241
Οι αιτήσεις για το Power Pass ξεπέρασαν το 1,5 εκατ., σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης | Getty Images

Power Pass: Ανοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 11:15
Οι αιτήσεις για το Power Pass ξεπέρασαν το 1,5 εκατ., σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
|Getty Images

Power Pass: Ανοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 11:15

Η πλατφόρμα του Power Pass «άνοιξε» για όλα τα ΑΦΜ αναφέρεται στο vouchers.gov.gr, όπου πλέον όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Σχετική ανάρτηση πραγματοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης το πρωί του Σαββάτου, γνωστοποιώντας πως η «πλατφόρμα του Power Pass είναι πλέον ανοιχτή και για τους πολίτες με ΑΦΜ που λήγει σε 0». Ηδη από την Παρασκευή –οπότε και οι αιτήσεις ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. σύμφωνα με πληροφορίες– η εφαρμογή ήταν προσβάσιμη για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 1 – 9.

Η επιδότηση αφορά λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση τόσο για την κύρια κατοικία τους, όσο και για τη φοιτητική στέγη προστατευόμενων μελών που φοιτούν στην Ελλάδα.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Ολα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

  • Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη διαδικασία υποβολής της αίτησης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...