294
| Instagram / @enlefko877

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας δεν είναι πια εδώ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 12:41

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας δεν είναι πια εδώ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 12:41

Ήταν ηθοποιός, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός, μια φιγούρα της Αθήνας, ένας ξεχωριστός σχολιαστής της πραγματικότητας, ακόμα και όταν αυτό τον οδηγούσε σε αμφιλεγόμενες θέσεις. Ήταν μια διακριτή και διεισδυτική προσωπικότητα της δημόσιας σφαίρας των τελευταίων δεκαετιών. Ο Κωνσταντίνος Τζούμας δεν είναι πια εδώ. Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 78 ετών —τα τελευταία χρόνια έδινε γενναία αλλά τελικά άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη. Τον χορό τον παράτησε γρήγορα και προτίμησε την υποκριτική. Όπως είχε πει, στην ξέφρενη Νέα Υόρκη των 70s δεν μπορούσες να ξενυχτάς στα κλαμπ και μετά να είσαι έτοιμος για κάτι τόσο απαιτητικό όπως ο χορός. Ενώ η υποκριτική ήταν κάτι άλλο.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα ο Τζούμας εμφανίστηκε στο σινεμά, σε κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες του λεγόμενου «νέου ελληνικού κινηματογράφου»: «Γλυκιά Συμμορία», «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα», «Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927», «Ακροπόλ», «Οι απέναντι», «Ρεμπέτικο», «Happy day» και «Ο δράκουλας των Εξαρχείων».

Στο θέατρο πρωταγωνίστησε σε έργα όπως «Περιμένοντας τον Γκοντό», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Εγώ δεν…» και «Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος».

Στην τηλεόραση έκανε guest εμφανίσεις στις σειρές «Οι Απαράδεκτοι», «Οι Τρεις Χάριτες», «Οι Μεν και οι Δεν» και «Δύο Ξένοι».

Τα τελευταία χρόνια, ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ», ωστόσο πρόσφατα βρέθηκε και αυτός να «κατηγορείται» ως σεξιστής.

Παράλληλα άλλωστε με την παρουσία του στην Τέχνη και στα μέσα ενημέρωσης, ο Κωνσταντίνος Τζούμας παρέμενε ένας άνθρωπος της πόλης, ένας παρατηρητής και σχολιαστής της πραγματικότητας, μια φιγούρα ξεχωριστή όχι μόνο λόγω στιλ και παρουσιαστικού, αλλά λόγω οξύτητας πνεύματος, ασχέτως αν αυτή τον οδηγούσε στα πεδία των μαχών της πολιτικής ορθότητας.

Εξέδωσε τρία αυτοβιογραφικά βιβλία με τους τίτλους «Ως εκ θαύματος», «Complete Unknown» και «Πανωλεθρίαμβος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...