356
Ο Γούντι Αλεν γυρίζει την πλάτη στις ΗΠΑ και ζει δεύτερη καλλιτεχνική εφηβεία στην πιο φιλόξενη, Ευρώπη | EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας η νέα ταινία του Γούντι Αλεν

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 16:49
Ο Γούντι Αλεν γυρίζει την πλάτη στις ΗΠΑ και ζει δεύτερη καλλιτεχνική εφηβεία στην πιο φιλόξενη, Ευρώπη
|EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας η νέα ταινία του Γούντι Αλεν

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 16:49

Ο Γούντι Αλεν θα γυρίσει τη νέα του ταινία στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας το καλοκαίρι του 2019, επιβεβαίωσε η ισπανική εταιρία παραγωγής Mediapro, όπως αναφέρουν πολλά ξένα δημοσιεύματα. Η Mediapro έχει χρηματοδοτήσει ήδη δύο ταινίες του αμερικανού σκηνοθέτη, τις «Vicky Cristina Barcelona» (2008) και «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» (2011).

Ο 83χρονος Νεοϋορκέζος θα γυρίσει την ταινία του στο Σαν Σεμπαστιάν στη βόρεια Ισπανία, στη Χώρα των Βάσκων. Πρόκειται για μία ειδυλλιακή και παραθαλάσσια τοποθεσία, που όπως όλα δείχνουν, ταιριάζει απόλυτα με το όραμα του σκηνοθέτη, ο οποίος βρήκε απάνεμο λιμάνι στην Ευρώπη.

«Η Mediapro θα κάνει την παραγωγή της νέας ταινίας του Γούντι Αλεν. Το πρότζεκτ βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, συνεπώς δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε το γραφείο τύπου της εταιρείας παραγωγής, ιδρυτής της οποίας είναι ο Τζάουμα Ράουρας.

Ενα από τα παλιά απωθημένα του Αλεν είναι να κάνει γυρίσματα στο Σαν Σεμπαστιάν και έφτασε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου για να πραγματοποιήσει και αυτό το όνειρό του. Ο Αλεν μήνυσε πρόσφατα την Amazon, προσφεύγοντας στην αμερικανική δικαιοσύνη για καταχρηστική διακοπή συμβολαίου, κατηγορώντας τον κολοσσό του Διαδικτύου ότι έθεσε τέλος στη συμφωνία τους βασισμένη σε παλιές και δυσυπόστατες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε κάνει εις βάρος του, η θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνταν την κλήτευση που κατατέθηκε ενώπιον ομοσπονδιακού αστικού δικαστηρίου του Μανχάταν, ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι η Amazon αρνήθηκε να του καταβάλει τα εννέα εκατομμύρια δολάρια που προβλέπονταν για τη χρηματοδότηση της τελευταίας του ταινίας «A Rainy Day in New York» (Μια βροχερή ημέρα στη Νέα Υόρκη), που έχει μεν γυριστεί, αλλά ουδέποτε προβλήθηκε στις αίθουσες – υποταγμένη στις αντιδράσεις για την υποτιθέμενη ενοχή του Αλεν.

Οι διώξεις σε βάρος του εγκαταλείφθηκαν μετά τη διενέργεια εκείνη την εποχή δύο ξεχωριστών ερευνών που είχαν διαρκέσει μήνες. Αλλά η Ντίλαν Φάροου, με την υποστήριξη της θετής της μητέρας, της ηθοποιού Μία Φάροου, και του αδελφού της Ρόναν Φάροου, επανέλαβε δημόσια αρκετές φορές τις ίδιες κατηγορίες, τις οποίες ο Γούντι Αλεν διαψεύδει.

Και κάπως έτσι, ο Αλεν επέστρεψε στην ούτως ή άλλως αγαπημένη του Ευρώπη, στην οποία εδώ και χρόνια, είναι σα να ξεκινά μία δεύτερη καριέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...