452
Εμα Τόμσον σε σκηνή από την ταινία «The Children Act» | BBC Films

Η Εμα Τόμσον στο πλευρό του #MeToo με μία συγκλονιστική επιστολή

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 14:22
Εμα Τόμσον σε σκηνή από την ταινία «The Children Act»
|BBC Films

Η Εμα Τόμσον στο πλευρό του #MeToo με μία συγκλονιστική επιστολή

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 14:22

Η Εμα Τόμσον έλυσε τη σιωπή της και συντάχθηκε με το κίνημα του #MeToo. Οπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, η βρετανίδα ηθοποιός αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από την πολυαναμενόμενη ταινία animation «Luck».

Με μία αποκαλυπτική επιστολή της στην εταιρεία «Skydance Animation», η Τόμσον εξέφρασε ότι ένιωσε «άβολα» δουλεύοντας με τον διευθυντή Τζον Λάσετερ, ο οποίος προσελήφθη προσφάτως εκεί, έχοντας προηγουμένως φύγει από τον κολοσσό «Pixar», ύστερα από κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ολόκληρη η επιστολή δημοσιεύτηκε αρχικά στους Los Angeles Times και από τότε κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

«Μου φαίνεται πολύ περίεργο που ως εταιρεία αποφασίσατε να προσλάβετε κάποιον με το παρελθόν του κ. Λάσετερ σε σχέση με τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, σε μία εποχή που άνθρωποι όπως εσείς, έχετε τη δύναμη να ορθώσετε το ανάστημά σας και να κάνετε τη διαφορά»: με αυτόν τον τρόπο αρχίζει η επιστολή της Τόμσον, που εστάλη στις 23 Ιανουαρίου 2019, τρεις ημέρες αφού αποχώρησε από την παραγωγή τού «Luck».

Και συνεχίζοντας: «Αν ένας άνδρας κάνει κατάχρηση εξουσίας και αγγίζει ανάρμοστα γυναίκες επί δεκαετίες, γιατί μία γυναίκα να θέλει να συνεργαστεί μαζί του, από τη στιγμή που ο μόνος λόγος που δεν κάνει τα ίδια και σε εκείνη, είναι επειδή έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο που του επιβάλλει να συμπεριφέρεται “επαγγελματικά”;».

Η 59χρονη ηθοποιός τονίζει ότι στενοχωρήθηκε πολύ που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη ταινία, οφείλει όμως, να πράξει όπως της υπαγορεύει η συνείδησή της «σε μία τόσο δύσκολη και μεταβατική περίοδο, που όλα οδεύουν προς το να δημιουργηθεί μία συλλογική επίγνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Καταλήγοντας στην επιστολή της, λέει πως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η επί αιώνες κατάχρηση εξουσίας προκειμένου το γυναικείο σώμα να χρησιμοποιείται σαν άψυχο αντικείμενο δεν πρόκειται να αλλάξει μέσα σε μία νύχτα. «Ούτε καν μέσα σε έναν χρόνο» προσθέτει με το γνωστό βρετανικό χιούμορ της.

«Ξέρω όμως πολύ καλά, πως αν δεν μιλήσουν ανοιχτά άνθρωποι όπως εγώ, δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή και δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα ώστε να προστατεύσω τη γενιά της κόρης μου» λέει χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία Skydance δεν έκανε καμία δήλωση σχετικά με την επιστολή της Τόμσον που πλέον έχει διαβαστεί από τους πάντες. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ντέιβιντ Ελισον, όταν ανακοίνωσε την πρόσληψη του Λάσετερ τον Ιανουάριο του 2019, σχολίασε ότι δεν πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση αψήφιστα.

«Ο Τζον έχει επίγνωση των σφαλμάτων του και έχει ζητήσει συγγνώμη. Τον τελευταίο χρόνο που βρέθηκε εκτός επαγγελματικού χώρου, ήρθε αντιμέτωπος με τους δαίμονές του και κατάφερε να αλλάξει» είχε δηλώσει ο Ελισον, υπερασπιζόμενος την επιλογή του.

Οσο όμως συνεχίζουν να έρχονται στο φως ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης που ενδυναμώνουν το #MeToo, είναι να αναρωτιέσαι αν μία «συγγνώμη», όσο ειλικρινής και αν είναι, αρκεί για να σβήσει όσα έχεις κάνει. Η Εμα Τόμσον σίγουρα δεν πιστεύει κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...