462
|

Στην ΕΡΤ «ξέχασαν» τις πρόωρες εκλογές και έδειχναν επί δίωρο την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 13:05

Στην ΕΡΤ «ξέχασαν» τις πρόωρες εκλογές και έδειχναν επί δίωρο την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 13:05

Τη Δευτέρα στις 6.33 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσει επισήμως (και με καθυστέρηση μίας εβδομάδας) από τον Πρόεδρο Παυλόπουλο την προκήρυξη πρόωρων εκλογών,  επικαλούμενος εθνικό θέμα, σύμφωνα με το άρθρο 41 παρ. 2 του Συντάγματος

Τριάμισι χρόνια μετά τη νίκη του στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015  ο Πρωθυπουργός δρομολόγησε –υπό το βάρος της συντριβής του στις εκλογές της 26ης Μαΐου– εθνικές εκλογές, εγκαταλείποντας τη στρατηγική και την πάγια θέση του για κάλπες στο τέλος της τετραετίας.

Το μόνο που απέμενε, ήταν η τυπική θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής (αναμένετο να γίνει απόψε στις μετά τις 18.00).

Η ιστορική τρόπον τινά είδηση δεν βρήκε ωστόσο χώρο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, στις 21.00.  Οχι δεν ήταν θέμα αρχισυντάκτη, απλά οι υπεύθυνοι της δημόσιας τηλεόρασης προτίμησαν αντί για δελτίο, να μεταδώσουν, επί δίωρο, την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής, με όλες τις προεκλογικές, πομπώδεις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα προς εκείνους που ξέχασε τα 3,5 χρόνια της διακυβέρνησής του.

Για την ακρίβεια το δελτίο άρχισε κανονικά η παρουσιάστρια έκανε τη σχετική εισαγωγή, ακολούθησε η ζωντανή σύνδεση με το Μέγαρο και έκτοτε οι δέκτες έμειναν κολλημένοι στην κομματική εκδήλωση (δείτε το πρωτοφανές στα χρονικά της ΕΡΤ «δελτίο ειδήσεων» στο link εδώ).

Και ας υπήρχαν, σε τεχνικό επίπεδο, άλλες λύσεις, όπως πχ η παράλληλη μετάδοση της εκδήλωσης και του δελτίου από την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ1 αντίστοιχα.

Η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη θεωρήθηκε από τους αρμοδίους του Ραδιομεγάρου ως μη γενόμενη…

Με μία συγγνώμη  για την ετεροβαρή αυτή προβολή της προεκλογικής φιέστας του ΣΥΡΙΖΑ, η διοίκηση της ΕΡΤ προσπάθησε να δικαιολογηθεί για τη μη μετάδοση της είδησης της διάλυσης της Βουλής και της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών, που προφανώς εκτιμήθηκε ως ελάσσονος σημασίας έναντι της επικοινωνιακής στήριξης του νέου προεκλογικού αφηγήματος Τσίπρα.

«Λάθος μας», παραδέχθηκε κατόπιν εορτής, εκφράζοντας τη λύπη της για την «ιστορική» αστοχία της στην ενημέρωση του κοινού που την πληρώνει…

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά την διάρκεια του δελτίου ειδήσεων.

Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό.

Οξύτατη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε λόγο για «μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής».

«Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση», ανέφερε η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...