210
Ο Αντώνης Ρουπακιώτης είχε διατελέσει υπουργός Εργασίας και Δικαιοσύνης το 2012. Τώρα επιστρέφει ως υπουργός Εσωτερικών για λίγες ημέρες | SOOC

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης υπουργός Εσωτερικών

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 12:32
Ο Αντώνης Ρουπακιώτης είχε διατελέσει υπουργός Εργασίας και Δικαιοσύνης το 2012. Τώρα επιστρέφει ως υπουργός Εσωτερικών για λίγες ημέρες
|SOOC

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης υπουργός Εσωτερικών

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 12:32

Με υπουργό Εσωτερικών τον Αντώνη Ρουπακιώτη θα οδηγηθεί η χώρα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η είδηση έγινε γνωστή λίγο προτού θυροκολληθεί την Τρίτη στη Βουλή η διάλυση του κοινοβουλίου, η οποία δρομολογήθηκε μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο ο Πρωθυπουργός ζήτησε την προκήρυξη τον πρόωρων εκλογών (εδώ).

Ο κ. Ρουπακιώτης είναι μια προσωπικότητα της λεγόμενης Ανανεωτικής Αριστεράς είναι πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και διατέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Πικραμένου και υπουργός Δικαιοσύνης στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) το 2012. Θα αντικαταστήσει τον Αλέξη Χαρίτση.

Ερωτηματικό παρέμεινε το πρόσωπο του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με βάση τον εκλογικό νόμο δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του. Ωστόσο το ότι συζητήθηκε το όνομα του Λευτέρη Κρέτσου, υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και από τους πλέον σκληροπυρηνικούς της κυβέρνησης Τσίπρα, δεν ήταν ένα μήνυμα προς την κανονικότητα.

Τη θέση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει ως γνωστόν η Εφη Αχτσιόγλου, καθώς η Ράνια Σβίγκου, μέχρι τώρα εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας προεκλογικής εκστρατείας –οριακά κατάφερνε να ανταποκριθεί στον κομματικό ρόλο της.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Η κυρία Αχτσιόγλου θα τοποθετηθεί στο Επικρατείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...