230
Οχι στα ψηλοτάκουνα στη δουλειά λένε πάνω από 19.000 Γιαπωνέζες | Reuters

Στη Δύση ανθεί το #MeToo, στην Ιαπωνία το #KuToo

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 22:39
Οχι στα ψηλοτάκουνα στη δουλειά λένε πάνω από 19.000 Γιαπωνέζες
|Reuters

Στη Δύση ανθεί το #MeToo, στην Ιαπωνία το #KuToo

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 22:39

Χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες στην Ιαπωνία κατέθεσαν την Δευτέρα αίτημα προς την κυβέρνηση για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρέωσης να φορούν παπούτσια με ψηλά τακούνια στη δουλειά.

Όπως τονίζει η Guardian, η εκστρατεία #KuToo, ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις kutsu (παπούτσι) και kutsuu (πόνος), ξεκίνησε στο Διαδίκτυο από την ηθοποιό Γιούμι Ισικάουα και γρήγορα κέρδισε τη στήριξη 19.000 γυναικών που επιθυμούν να γλιτώσουν από την υποχρέωση να φορούν ψηλά τακούνια μόλις προσληφθούν σε ένα γραφείο.

«Σήμερα καταθέσαμε αίτηση για να ζητήσουμε την υιοθέτηση νομοθεσίας που θα απαγορεύει στους εργοδότες να αναγκάζουν τις γυναίκες να φορούν παπούτσια με ψηλά τακούνια, κάτι που αποτελεί διάκριση και παρενόχληση», τόνισε η Ισικάουα μιλώντας στους δημοσιογράφους αφού συναντήθηκε με αξιωματούχους του υπουργείου Εργασίας.

Η ηθοποιός τόνισε πως «μεταξύ των αξιωματούχων του υπουργείου ήταν μία γυναίκα η οποία αντιμετώπισε θετικά το αίτημά μας (…) Μας είπε ότι είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο αίτημα φτάνει στο υπουργείο», εκτιμώντας ότι «είναι ένα καλό πρώτο βήμα».

Η ανάρτηση στο Twitter που είχε κάνει η Ισικάουα στην οποία διαμαρτυρόταν επειδή αναγκάστηκε να φορά παπούτσια με ψηλά τακούνια για να βρει δουλειά σε ένα ξενοδοχείο έγινε viral, κάτι που την ώθησε να ξεκινήσει την εκστρατεία αυτή.

«Συνειδητοποίησα ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν το ίδιο πρόβλημα και αποφάσισα να ξεκινήσω αυτή την εκστρατεία», εξήγησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...