237
Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν | Stefanie Loos/Pool via REUTERS

Τέλος στη μάσκα ετοιμάζεται να βάλει η Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 18:39
Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν
|Stefanie Loos/Pool via REUTERS

Τέλος στη μάσκα ετοιμάζεται να βάλει η Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 18:39

Τα κρούσματα πέφτουν, οι εμβολιασμοί προχωρούν καλά και η Γερμανία είναι έτοιμη να καταργήσει την υποχρεωτικότητα της μάσκας το αμέσως επόμενο διάστημα, αν και επισήμως η κυβέρνηση δηλώνει ότι τα βήματα (πρέπει να) είναι προσεκτικά.

Για πρώτη φορά εδώ και οκτώ μήνες, ο αριθμός κρουσμάτων έπεσε κάτω από τα 1.000, γεγονός που έκανε τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν να δηλώσει ότι το προσεχές διάστημα θα έλθει η σταδιακή κατάργηση της επιβολής της χρήσης μάσκας.

«Ως συμβουλή συνεχίζει να υπάρχει, σε κάθε περίπτωση, η χρήση μάσκας, ιδιαίτερα σε ταξίδια μέσα στη χώρα και σε συναντήσεις σε κλειστούς χώρους. Θα υπάρχει σιγουριά μόνο όταν όλος ο πληθυσμός θα έχει εμβολιαστεί ή θα κάνει τεστ συχνότερα», επισήμανε ο υπουργός.

Πάντως, σε περιοχές με πολύ μικρό ποσοστό κρουσμάτων και με μεγάλη συχνότητα εμβολιασμών, μπορεί να προχωρήσει ο σχεδιασμός.

Τα 549 νέα κρούσματα που καταμέτρησαν οι επιδημιολογικές αρχές (αριθμός που μπορεί να είναι παραπειστικός λόγω της συνήθους πτώσης του Σαββατοκύριακου) είναι ο καλύτερος απολογισμός που έχει σημειωθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, τις δύο τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν 10 θάνατοι, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα ο αριθμός τους ήταν 22. Οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Γερμανία είναι σχεδόν 90.000.

Παράλληλα, η χώρα προετοιμάζεται να θέσει σε ισχύ και τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, που θα είναι διαθέσιμα από την 1η Ιουλίου, όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα είναι διαθέσιμα και ηλεκτρονικά, στα κινητά. Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα μπορέσουν να τα εκδώσουν από τα φαρμακεία της περιοχής τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...