252
Η Ανγκελα Μέρκελ στη σύσκεψη με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας | Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Η Μέρκελ φοβάται τη μετάλλαξη Δ και ανακοινώνει τρίτο εμβολιασμό το φθινόπωρο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 18:48
Η Ανγκελα Μέρκελ στη σύσκεψη με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας
|Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Η Μέρκελ φοβάται τη μετάλλαξη Δ και ανακοινώνει τρίτο εμβολιασμό το φθινόπωρο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 18:48

Λίγο προτού μεταβεί στην Κορνουάλη για τη σύνοδο των G7, η Ανγκελα Μέρκελ προήδρευσε μιας ακόμη συνεδρίασης για την κατάσταση με την επιδημία της Covid-19 στη Γερμανία. Η καγκελάριος παρατήρησε ότι ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται σε καθοδική πορεία: Ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 εντός επτά ημερών έπεσε στο 18,6, ενώ πριν από έναν μήνα κυμαινόταν ακόμη στο 115.

«Υπερβολικά ευχάριστη» χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη η Ανγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ο κορονοϊός δεν έχει εξαφανιστεί. Οπως επεσήμανε η Deutsche Welle, η ανησυχία προκαλείται από τη «μετάλλαξη Δ», που για πρώτη φορά διαπιστώθηκε στην Ινδία. Λοιμωξιολόγοι τη θεωρούν κατά 40% πιο μεταδοτική από την ήδη επικίνδυνη «μετάλλαξη Α», που είναι η λεγόμενη βρετανική.

Παραπέμποντας στους θεαματικούς ρυθμούς εξάπλωσης της μετάλλαξης Δ στη Βρετανία, η καγκελάριος τόνισε ότι κάθε ημέρα με χαμηλούς αριθμούς αυτής της μετάλλαξης στη Γερμανία «είναι μια καλή ημέρα». Μέχρι στιγμής, το ποσοστό της «μετάλλαξης Δ» στις μολύνσεις με κορονοϊό κυμαίνεται στη Γερμανία στο 2,5%.

Σύμφωνα όμως με τη Μέρκελ, η αύξηση των κρουσμάτων με αυτή τη μετάλλαξη είναι αναπόφευκτη. «Το ζητούμενο είναι», επεσήμανε, «πότε και υπό ποιες συνθήκες». Για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων.

«Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε σε έναν αγώνα δρόμου με τους εμβολιασμούς». Σε αυτό το πλαίσιο, η καγκελάριος ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν στη Γερμανία οι επανεμβολιασμοί των ηλικιωμένων, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με δύο δόσεις. Όπως, τέλος, κατέστησε σαφές, οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού θα γίνονται για μεγάλο διάστημα ακόμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...