280
O Θόδωρος Σκυλακάκης στην πρώτη του συνέντευξη, στον ΑΝΤ1, μετά την αναβάθμισή του | ΑΝΤ1/WebTV

Σκυλακάκης: «Τα χρήματα που θα απορροφήσουμε θα φέρουν μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 10:22
O Θόδωρος Σκυλακάκης στην πρώτη του συνέντευξη, στον ΑΝΤ1, μετά την αναβάθμισή του
|ΑΝΤ1/WebTV

Σκυλακάκης: «Τα χρήματα που θα απορροφήσουμε θα φέρουν μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 10:22

«Τα χρήματα που θα απορροφήσουμε θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις και μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης». Αυτό υποσχέθηκε το πρωί της Τετάρτης, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση ότι αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Σκυλακάκης παραδέχτηκε ότι «η δουλειά μας είναι εξαιρετικά δύσκολη», όσον αφορά τη διαχείριση των 72 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής (από το Ταμείο Ανάκαμψης και από τον προϋπολογισμό της ΕΕ). «Με κουβέντες, υποσχέσεις και μεγάλα λόγια δεν γέμισε ποτέ το τσουκάλι μιας χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι το ποσό αυτό θα πρέπει να έχουν διανεμηθεί μέσα σε έξι χρόνια. Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, παραδέχτηκε.

Ο κ. Σκυλακάκης, ο οποίος ορκίζεται αν. υπουργός Οικονομικών στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13:00, πρόσθεσε ότι η διαφορά στην τσέπη των πολιτών θα υπάρξει μόλις έρθουν τα πρώτα χρήματα.

Για το πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης είπε: «Το πεδίο είναι ευρύ, το 30% θα πάει για σκοπούς της πράσινης Ευρώπης, που περιλαμβάνουν και την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και νερού».

Για τις εισφορές, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα. «Το ποιοι και πόσοι φόροι θα μειωθούν θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά δεδομένα» δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Διευκρίνισε πάντως ότι όσο υπάρχει ο κορονοϊός, είναι πιθανό να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα, γι΄ αυτό θα είναι πολύ προσεχτικός στις δεσμεύσεις του και στην εισήγηση για μείωση φόρων.

«Όσο περισσότερο διαρκεί η κρίση του κορονοϊού τόσο θα μειώνονται τα ταμειακά διαθέσιμα» εξήγησε.

«Κάθε φορά που πάμε να σηκώσουμε κεφάλι, έρχεται κάτι που μας πατάει…» προσέθεσε.

Παράλληλα σημείωσε ότι το σχέδιο Πισσαρίδη θα αποτελέσει εργαλείο για την πορεία ανάκαμψης και πρόσθεσε ότι τα 2 δις από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένονται το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...