235
Ο Χουάν Κάρλος, σε εκδήλωση το 2012, δύο χρόνια πριν παραιτηθεί από τον θρόνο | REUTERS/Jon Nazca/File Photo

Πού είναι ο Χουάν Κάρλος; Ο Πέδρο Σάντσεθ λέει ότι δεν γνωρίζει

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 10:11
Ο Χουάν Κάρλος, σε εκδήλωση το 2012, δύο χρόνια πριν παραιτηθεί από τον θρόνο
|REUTERS/Jon Nazca/File Photo

Πού είναι ο Χουάν Κάρλος; Ο Πέδρο Σάντσεθ λέει ότι δεν γνωρίζει

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 10:11

Η ανακοίνωση του τέως βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος ότι θα εγκαταλείψει τη χώρα ίσως δεν ήταν έκπληξη με δεδομένες τις δικαστικές του περιπέτειες. Το πολιτικό δράμα του Αυγούστου στην Ισπανία έχει περισσότερο να κάνει με το πού είναι ο τέως μονάρχης.

Την Τρίτη δημοσιεύματα τον έφεραν να έχει επιλέξει τη γειτονική Πορτογαλία. Αλλες αναφορές τον ήθελαν να έχει διασχίσει τον Ατλαντικό και να βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία στην Καραϊβική.

Ενας που θα μπορούσε να γνωρίζει, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε την Τρίτη άγνοια για το πού βρίσκεται ο Χουάν Κάρλος, ανέφερε το Politico.

Ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πολλές φορές για τον 82χρονο πρώην μονάρχη, αλλά περιορίστηκε να πει ότι «αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα είναι στη διάθεση των Αρχών και της Δικαιοσύνης».

Επέμεινε ακόμη ο πρωθυπουργός ότι θέλει  να προστατεύσει την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών που έχει με το Παλάτι και ότι οι ερωτήσεις για τον τόπο διαμονής του  Χουάν Κάρλος πρέπει να απαντηθούν από το Παλάτι. Τέλος, δεν διευκρίνισε αν τα έξοδα για την ασφάλεια του τέως μονάρχης θα πληρωθούν από το Δημόσιο, άρα τους φορολογούμενους.

Η αποχώρηση του τέως μονάρχη προκάλεσε πολιτική αναταραχή στη χώρα. Οι Podemos, από την πλευρά τους, τόνισαν ότι θα έπρεπε να είχε μείνει στη χώρα  και ότι «δεν υπάρχει λόγος να στηρίζει κανένας μια μοναρχία που δεν έχει ούτε το ελάχιστο ηθικό επίπεδο».

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Guardian, η συζήτηση δεν φτάνει σε ευρύτερα ερωτήματα για το μέλλον της μοναρχίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...