227
Τα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατέπεσε στην Καβάλα | Γιάννης Παπανίκος / IntimeNews

Σερβία: Το Αντόνοφ είχε προορισμό το Μπαγκλαντές και μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2022, 11:41
Τα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατέπεσε στην Καβάλα
|Γιάννης Παπανίκος / IntimeNews

Σερβία: Το Αντόνοφ είχε προορισμό το Μπαγκλαντές και μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2022, 11:41

Το μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Αμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς. Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάκα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο σέρβος υπουργός Αμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Αμυνας του Μπαγκλαντές. Ο Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου Αμυνας. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο υπουργός.

Ο εισαγγελέας εφετών Θράκης θα εποπτεύσει την έρευνα

Με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας εφετών Θράκης θα έχει την εποπτεία όλων των ερευνών και των ανακρίσεων, που θα διεξαχθούν σχετικά με τα αίτια πτώσης του αεροσκάφους Αντόνοφ το οποίο συνετρίβη στη Καβάλα και σκοτώθηκαν οι επιβαίνοντές του.

Νωρίτερα, ο ουκρανός γενικός πρόξενος Βαντίμ Σαμπλούκ ενημερώθηκε από τις τοπικές Αρχές για την εξέλιξη των ερευνών και ενημέρωσε ο ίδιος, με τη σειρά του, για την ταυτότητα των οχτώ μελών του πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους- όλοι ουκρανικής καταγωγής. Αποχωρώντας από το σημείο δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...