450
Συντρίμμια του Αντίνοφ-12 που συνετρίβη σε περιοχή της Καβάλας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Ειδική μονάδα του Στρατού στο σημείο συντριβής του Αντόνοφ-12

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2022, 09:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/07/2022 11:20
Συντρίμμια του Αντίνοφ-12 που συνετρίβη σε περιοχή της Καβάλας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Ειδική μονάδα του Στρατού στο σημείο συντριβής του Αντόνοφ-12

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2022, 09:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/07/2022 11:20

Μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων ειδικά εκπαιδευμένη για Βιολογικό και Χημικό Πόλεμο μεταβαίνει στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους Antonov-12, κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας, για να εξετάσει την επικινδυνότητα της κατάστασης, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές που έχουν επιληφθεί του συμβάντος.

Η περιοχή του δυστυχήματος επιθεωρήθηκε με τη βοήθεια drone και έχει αποκλειστεί σε ακτίνα 500 μέτρων καθώς η Πυροσβεστική γύρω από το αεροσκάφος έχει εντοπίσει υψηλό πυροθερμικό φορτίο.

Ο επικεφαλής της ομάδας που βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή, υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Μάριος Αποστολίδης, ανέφερε ότι από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο, καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα, αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης» χωρίς ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα skai.gr, τα όργανα μέτρησης να καταγράψουν κάτι ανησυχητικό.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάριος Αποστολίδης, έκανε λόγο για «μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης» | ΙΝΤΙΜΕ/ΗΛΙΑΣ ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ
Αγωνία

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος, οι Αρχές αναμένουν τις εκτιμήσεις των ειδικών για το κατά πόσο το πολεμικό υλικό που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος είναι επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

«Υπάρχει αγωνία, περιμένουμε τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών και των λοιπών ειδικών του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Δεν συντρέχει λόγος μέχρι αυτή τη στιγμή εκκένωσης των οικισμών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς ούτε και καπνοί, με κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές», είπε ο κ. Μέτιος.

Διασώστες και ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο από την πρώτη στιγμή | ΙΝΤΙΜΕ/ΗΛΙΑΣ ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ

Η περιοχή από τη στιγμή που σημειώθηκε το δυστύχημα είναι χωρίς ρεύμα λόγω της καταστροφής πυλώνων του δικτύου υψηλής τάσης, η οποία δεν μπορεί να αποκατασταθεί πριν οι ειδικοί ελέγξουν την περιοχή για να προσεγγίσει με ασφάλεια το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ. Λόγω της διακοπής υπάρχουν προβλήματα και στην υδροδότηση, καθώς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τα αντλιοστάσια.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης με ανακοίνωση του απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις ούτε, όμως, και η επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

Πάντως, οι τοπικές Αρχές βρίσκονται εν αναμονή της άφιξης του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος και θα ελέγξει την άσπρη σκόνη που υπάρχει διάσπαρτη γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και θα αποφανθεί για την επικινδυνότητα της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...