303
Μόλις το αεροσκάφος κατέπεσε άρχισαν οι εκρήξεις | Ηλίας Κοτσιρέας / IntimeNews

Καβάλα: Επεσε αεροσκάφος Αντόνοφ με 8 άτομα πλήρωμα και 12 τόνους πυρομαχικά

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2022, 01:33
Μόλις το αεροσκάφος κατέπεσε άρχισαν οι εκρήξεις
|Ηλίας Κοτσιρέας / IntimeNews

Καβάλα: Επεσε αεροσκάφος Αντόνοφ με 8 άτομα πλήρωμα και 12 τόνους πυρομαχικά

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2022, 01:33

Πτώση αεροσκάφους Αντόνοφ An-12 σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου, κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας. Το αεροσκάφος κατέπεσε ανάμεσα στα χωριά Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι μετέφερε 12 τόνους πυρομαχικών. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Δυνάμεις της 2ης και της 4ης ΕΜΑΚ κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος,  ανακοίνωσε μέσω του Twitter η πυροσβεστική υπηρεσία.

Στην περιοχή επιχείρησαν αρχικά 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Εντονη αναστάτωση επικράτησε μεταξύ των κατοίκων στον κάμπο των Αντιφιλίππων, μετά την πτώση αεροσκάφους στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι αρχικά είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο, που όταν κατέπεσε προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και πολλαπλές εκρήξεις.

Στο μεταξύ, στο σκοτάδι έχουν βυθίστηκε, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι, με τους προβολείς από τα περιπολικά και τα οχήματα της Πυροσβεστικής να είναι η μόνη πηγή φωτισμού.

Πηγές από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανέφεραν ότι ο πιλότος του Αντόνοφ An-12 το οποίο κατέπεσε  στην περιοχή της Καβάλας ενημέρωσε πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης, αλλά δεν πρόλαβε να φθάσει στο αεροδρόμιο.

Το An-12 ήταν ουκρανικό και εκτελούσε δρομολόγιο μεταφοράς φορτίου από τη Σερβία προς την Ιορδανία.

Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να ακολουθήσουν κι άλλες εκρήξεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...