213
Ο Χάικο Μάας σε πρόσφατη συνάντηση στις Βρυξέλλες | Reuters

Σε καραντίνα δύο γερμανοί υπουργοί και ο αντιπρόεδρος της ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 11:47
Ο Χάικο Μάας σε πρόσφατη συνάντηση στις Βρυξέλλες
|Reuters

Σε καραντίνα δύο γερμανοί υπουργοί και ο αντιπρόεδρος της ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 11:47

Δύο γερμανοί υπουργοί μπήκαν προληπτικά σε καραντίνα την Τετάρτη, καθώς ήρθαν σε επαφή με διαγνωσμένο κρούσμα κορονοϊού.

Πρόκειται για τον υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, που ήρθε σε επαφή με θετικό στον κορονοϊό μέλος της προσωπικής του ασφάλειας, και τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος ήρθε σε επαφή με συνεργάτη υπουργού χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Τα πρώτα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν οι δύο υπουργοί ήταν αρνητικά, ενώ, σε συνεργασία με τις υγειονομικές υπηρεσίες του Βερολίνου, γίνεται διερεύνηση για ενδεχόμενα επιπλέον κρούσματα στα υπουργεία τους.

Ηδη ανακοινώθηκε η ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού του Μάας στην Ιορδανία.

Ο Αλτμάιερ, ο οποίος φιλοξένησε στο Βερολίνο συνάντηση των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ τη Δευτέρα, διευκρίνισε μέσω Twitter ότι τίθεται σε καραντίνα προληπτικά, διότι συνεργάτης ευρωπαίου συναδέλφου του διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί.

Δεν έχει γίνει σαφές σε αυτό το στάδιο ούτε το εάν ο Αλτμάιερ ήρθε σε στενή επαφή με τον συνεργάτη του ευρωπαίου υπουργού, ούτε το εάν και άλλοι υπουργοί κρατών-μελών της ΕΕ θα χρειαστεί επίσης να τεθούν σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματισμένη για σήμερα Σύνοδος Κορυφής αναβλήθηκε, καθώς ο Σαρλ Μισέλ τέθηκε σε καραντίνα.

Επίσης, σε καραντίνα μπήκε προληπτικά και ο λετονός αντιπρόεδρος της ΕΕ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, που είχε συνάντηση με άτομο το οποίο, αργότερα, διαγνώστηκε θετικό. Και το δικό του πρώτο τεστ βγήκε αρνητικό.