355
Το πτώμα του Μπρουνό Σαρλ ντε Κούμαν στο μοσχοβίτικο πεζοδρόμιο: ατύχημα, αυτοκτονία ή δολοφονία; | Twitter

Ρωσία: Περίεργη βουτιά θανάτου από πολυτελές μοσχοβίτικο κτίριο

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 18:20
Το πτώμα του Μπρουνό Σαρλ ντε Κούμαν στο μοσχοβίτικο πεζοδρόμιο: ατύχημα, αυτοκτονία ή δολοφονία;
|Twitter

Ρωσία: Περίεργη βουτιά θανάτου από πολυτελές μοσχοβίτικο κτίριο

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 18:20

Ενας βέλγος μεταλλουργός-επιχειρηματίας, εκτελεστικό μέλος στη διοίκηση μιας χαλυβουργικής εταιρείας που ανήκε στον πλουσιότερο άνθρωπο της Ρωσίας βρέθηκε νεκρός την Πέμπτη, αφού έπεσε από ένα κτίριο διαμερισμάτων στο κέντρο της Μόσχας.

Το πτώμα του Μπρουνό Σαρλ ντε Κούμαν, 61 ετών, βρέθηκε πάνω σε πεζοδρόμιο έξω από το λεγόμενο Σπίτι στον Λόφο, ένα ιδιαίτερο μοσχοβίτικο κτίριο πολυτελών διαμερισμάτων, τόπος φιλοξενίας υψηλόβαθμων σοβιετικών αξιωματούχων κατά το παρελθόν. (Παλαιότερα μάλιστα, επί Στάλιν, κατά την περίοδο των προπολεμικών εκκαθαρίσεων, εκεί συνελήφθησαν για τα περαιτέρω πολλοί κομματικοί που είχαν πέσει σε δυσμένεια, όπως γράφουν οι λονδρέζικοι Times.)

Ο Ντε Κούμαν είχε διοριστεί αντιπρόεδρος αρμόδιος για θέματα έρευνας και ανάπτυξης στη χαλυβουργία Novolipetsk Steel (NLMK) τον περασμένο Ιούνιο. Η εταιρεία ανήκει στον Βλαντίμιρ Λίσιν, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ρωσίας, με εκτιμώμενη περιουσία 15 δισ. λίρες Αγγλίας.

«Ενα πτώμα βρέθηκε κοντά στο Σπίτι στον Λόφο» είπε μια πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Η αιτία θανάτου είναι η πτώση – πιθανότατα έπεσε από ένα παράθυρο». Οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται, ωστόσο «δεν υπάρχουν υπόνοιες εγκληματικών κινήτρων» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο Γκριγκόρι Φεντόρισιν, πρόεδρος της NLMK, δήλωσε ότι ο θάνατος του Ντε Κουμάν ήταν «τεράστια απώλεια».

Ο άτυχος Ντε Κούμαν σπούδασε στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Cornell και στο βελγικό Πανεπιστήμιο Γάνδης. Ο ρόλος του στη χαλυβουργία NLMK ήταν να συντονίσει τα ερευνητικά κέντρα στις εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας και να αναπτύξει προηγμένα προϊόντα χάλυβα.

Το αφεντικό του, ο Κροίσος Λίζιν, 62 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του ως ηλεκτρολόγος στη Σιβηρία τη δεκαετία του 1970 και στη συνέχεια σπούδασε σε μεταλλουργικό ινστιτούτο. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης πήγε στη Μόσχα και εμπορεύτηκε μέταλλα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 απέκτησε τον έλεγχο της NLMK. Ο Λίζιν είναι πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Χάλυβα και ο 57ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

Περίπτωση εκπαραθύρωσης;

Για τη βρετανική εφημερίδα είναι πιθανόν οι Ρώσοι να ευθύνονται για τον θάνατο του Ντε Κούμαν, παρά την έλλειψη προφανών ενοχοποιητικών στοιχείων. Οι Times υπενθυμίζουν τις σχετικές υποθέσεις – τα τελευταία χρόνια δύο δημοσιογράφοι, ένας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης και ένα κρατικό στέλεχος συγκαταλέγονται στη λίστα όσων πέθαναν πέφτοντας από παράθυρα ή μπαλκόνια πολυώροφων οικοδομημάτων στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...