299
Οι πύλες εισόδου - εξόδου στον σταθμό «Σύνταγμα» | Intimenews

Πώς θα μειωθούν οι ουρές στα μηχανήματα εισιτηρίων Μετρό – ΗΣΑΠ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 08:30
Οι πύλες εισόδου - εξόδου στον σταθμό «Σύνταγμα»
|Intimenews

Πώς θα μειωθούν οι ουρές στα μηχανήματα εισιτηρίων Μετρό – ΗΣΑΠ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 08:30

Μια σειρά από μέτρα παίρνει ο ΟΑΣΑ για να μειώσει τον χρόνο αναμονής και τις ουρές στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Ετσι, μετά την εκ νέου λειτουργία εκδοτηρίων σε σταθμούς του Μετρό, που είχαν κλείσει εδώ και χρόνια, και παρά τις αντιδράσεις συνδικαλιστών, θα προστεθούν πολλά νέα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων και καρτών, ενώ θα ανοίξουν και σημεία πώλησης εκτός των σταθμών.

Συγκεκριμένα, θα προστεθούν 100 μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, τα οποία θα δίνουν πλέον ρέστα και σε χαρτονομίσματα (μέχρι πρότινος έδιναν ρέστα μόνο σε κέρματα), αλλά και τη δυνατότητα πλέον φόρτισης και των απρόσωπων καρτών μέσω διαδικτύου και έξυπνων κινητών, υπηρεσία που παρέχονταν μόνο για τις προσωποποιημένες κάρτες.

Θα προστεθούν επίσης 12 τερματικά έκδοσης καρτών (ΤΕΚ), δηλαδή αυτόματα μηχανήματα, που εκδίδουν κάρτες.

Ορισμένα από τα μηχανήματα θα τοποθετηθούν εκτός από σταθμούς του Μετρό και σε σταθμούς του Τραμ, όπου παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις.

Στόχος είναι να περιοριστούν η αναμονή κατά τη διαδικασία έκδοσης ή φόρτισης εισιτηρίων και οι μεγάλες ουρές που συχνά σχηματίζονται.

Επίσης, αυξάνονται τα σημεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών, ενώ θα δημιουργηθούν νέα εκδοτήρια της ΟΣΥ σε διάφορα σημεία της Αθήνας, τα οποία θα διαθέτουν και τερματικά έκδοσης καρτών.

Επιπλέον, θα μπορούν και οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών να φορτίζουν τις κάρτες τους από την ιστοσελίδα athenacard.gr και από κινητά.

Η δυνατότητα αυτή υπάρχει σήμερα μόνο για τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών.

Η φόρτιση των ανώνυμων καρτών θα είναι ίδια με την αντίστοιχη διαδικασία των προσωποποιημένων καρτών.

Επιδίωξη του ΟΑΣΑ είναι η χρήση καρτών ATHENA CARD να έχει μεγαλύτερη διείσδυση στο επιβατικό κοινό.

Τέλος, δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη μετάβασης στο εκδοτήριο για ανανέωση της ισχύος των καρτών των δικαιούχων μειωμένου εισιτηρίου ή δωρεάν μετακίνησης (π.χ. φοιτητές, ΑμεΑ κ.ά.), καθώς οι δικαιούχοι θα εξυπηρετούνται και από τα αυτόματα μηχανήματα και όχι μόνο από τα σημεία που διαθέτουν τερματικά, ενώ οι επεκτάσεις των ημερομηνιών λήξης των δικαιωμάτων θα γίνονται αυτοματοποιημένα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...