322
Νέο «μπλόκο» μετά το κλείσιμο των σταθμών λόγω στάσης εργασίας | INTIMEnews

Οι συνδικαλιστές του Μετρό «ξαναχτύπησαν»: παρεμπόδισαν την εκπαίδευση των «21»

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2019, 12:42
Νέο «μπλόκο» μετά το κλείσιμο των σταθμών λόγω στάσης εργασίας
|INTIMEnews

Οι συνδικαλιστές του Μετρό «ξαναχτύπησαν»: παρεμπόδισαν την εκπαίδευση των «21»

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2019, 12:42

Η συνδικαλιστική μειοψηφία στο Μετρό δεν το βάζει κάτω, παρά το δημόσιο ξεμπρόστιασμα με τη στάση εργασίας της 17ης Δεκεμβρίου στη οποία συμμετείχαν μόλις 25 εργαζόμενοι  σε σύνολο 857, ταλαιπωρώντας όμως εκατοντάδες χιλιάδες!

Τι και αν η αποδοκιμασία των πρακτικών τους ήταν καθολική! Τι και αν για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο πώς οι ελάχιστοι μπορούν να θέσουν σε «ομηρία» τους πολλούς!

Απτόητοι, οι συνδικαλιστές του ΣΕΛΜΑ, συνεχίζουν τις «παρεμβάσεις» τους για την επίμαχη -κατά την άποψή τους- μετακίνηση 21 συναδέλφων τους στο Μετρό από διοικητικές θέσεις στα (ερμητικά κλειστά σήμερα) εκδοτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Αχιλλέας Τόπας στο economistas, οι συνδικαλιστές του μεγαλύτερου σωματείου στο Μετρό που κήρυξε την πρόσφατη στάση εργασίας, μετέβησαν την Τρίτη και την Τετάρτη στην αίθουσα του σταθμού Καλλιθέας όπου επρόκειτο να εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν στα εκδοτήρια και ενημέρωσαν (ως τι άραγε;!;) τους εκπαιδευτές ότι δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία!

Ζήτησαν μάλιστα από τους εκπαιδευόμενους να μην παρακολουθήσουν την τριήμερη εκπαίδευση  και να μην υπογράψουν το έντυπο παρουσιών εκπαίδευσης.

Και για να είναι βέβαιοι ότι όλα τα παραπάνω θα τηρηθούν, παρέμειναν στην αίθουσα εκπαίδευσης έως τη λήξη του ωραρίου .

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι επικεφαλής του συνδικάτου έκαναν το ίδιο και την Πέμπτη στο σταθμό της Ομόνοιας, εμποδίζοντας προγραμματισμένη πρακτική εκπαίδευση στον εξοπλισμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Προφανής στόχος, να μην ευοδωθούν τα σχέδια του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ για τη στελέχωση των εκδοτηρίων σε κεντρικούς σταθμούς του Μετρό.

Πρόκειται για μία επίδειξη δύναμης από τους συνδικαλιστές εν όψει της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για τον καθορισμό προσωπικού ασφαλείας στα μέσα μεταφοράς σε συγκεκριμένες περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση είναι ήδη έτοιμη και θα τεθεί επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι με την τροπολογία που θα έρθει στη Βουλή, θα ορίζεται ελάχιστος αριθμός εργαζομένων (από όλες τις ειδικότητες) ως προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να μην ακινητοποιούνται οι συρμοί εξαιτίας αποφάσεων (αιφνίδιων ή μη) συνδικαλιστικών μειοψηφιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...