396
Σφιχτά χέρια αλλά και χαμόγελα από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κρεμλίνο, Ιδια εικόνα και στην κοινή συνέντευξη Τύπου | /twitter.com/PrimeministerGR

Πούτιν μπροστά στον Τσίπρα: «Σαχλαμάρες» τα περί ρωσικής ανάμειξης στα εσωτερικά της Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 16:34
Σφιχτά χέρια αλλά και χαμόγελα από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κρεμλίνο, Ιδια εικόνα και στην κοινή συνέντευξη Τύπου
|/twitter.com/PrimeministerGR

Πούτιν μπροστά στον Τσίπρα: «Σαχλαμάρες» τα περί ρωσικής ανάμειξης στα εσωτερικά της Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 16:34

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το τετ α τετ που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Κρεμλίνο, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν δίστασε να αναφερθεί στη θρυαλλίδα της κρίσης των ελληνορωσικών σχέσεων που δεν είναι άλλη από τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών από την Αθήνα προ ολίγων μηνών.

Ο πρόεδρος Πούτιν -όπως μονότονα τον αποκαλούσε κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων ο Πρωθυπουργός- χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα περί ρωσικής ανάμειξης στα εσωτερικά της Ελλάδας (σ.σ. τις καταγγελίες για «μαύρα παιχνίδια» -όπως κατά λέξη είπε- της Μόσχας στη χώρα μας) και παρά την έκδηλη ενόχλησή του για την ενέργεια της Αθήνας, θέλησε να τονίσει ότι πλέον οι δύο χώρες πρέπει να κοιτάξουν μπροστά.

«Από την αρχή δεν συμφωνούσαμε στη βάση που έγιναν οι απελάσεις. Δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Ρωσία κάνει κάποια συνωμοσία, έχει παίξει μαύρα παιχνίδια εναντίον της Ελλάδας. Αυτά είναι σαχλαμάρες», ανέφερε χαρακτηριστικά για να σημειώσει πως υπάρχουν «πολλοί τρόποι για την διευθέτηση αυτών των καταστάσεων, χωρίς θεατρικά».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη διπλωματική κρίση των απελάσεων, μίλησε για μεμονωμένα περιστατικά που όμως, όπως είπε, μάς ενοχλούν και «οφείλουμε να στέλνουμε κάποια μηνύματα».

Για μία ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός αντιπαρέταξε τη διαφοροποιημένη -σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ- στάση της Ελλάδας  στο θέμα Σκριπάλ και σε μία προσπάθεια να πει «περασμένα ξεχασμένα», συμφώνησε και αυτός με τη σειρά του ότι πλέον στις διμερείς σχέσεις  πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά…

«Μια βροχερή μέρα μέσα στο καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μπροστά μας καλοκαίρι», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

«Πάει» ο «φίλος Βλαδίμηρος»

Στα αξιοσημείωτα της συνέντευξης Τύπου, το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκειά της ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόταν στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως «πρόεδρο Πούτιν» σκέτο, χωρίς δηλ. τις γνωστές εκφράσεις οικειότητας μεταξύ αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που μαρτυρούν συνήθως το καλό κλίμα και την εγκαρδιότητα της συνάντησής τους.

«Ο διάλογος δεν είναι πάντα εύκολος. Ωστόσο η επιθυμία μας να παραμείνουν οι σχέσεις στις σταθερές ράγες μας βοηθά να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να επιστρέφουμε στον αμοιβαίο σεβασμό και στην αλληλοκατανόηση», είπε σε άλλο σημείο της κοινής συνέντευξης Τύπου ο Πρωθυπουργός, που με τη σειρά του δεν δίστασε να εκφράσει τις ανησυχίες της Αθήνας για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας σε μια περίοδο μάλιστα που η γείτων διατηρεί το casus belli έναντι της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...