289
Ο Πάνος Καμμένος με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. Ηταν η δήλωσή του σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό; | Nick Paleologos / SOOC

Καμμένος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή!

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 13:30
Ο Πάνος Καμμένος με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. Ηταν η δήλωσή του σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό;
|Nick Paleologos / SOOC

Καμμένος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή!

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 13:30

Εχοντας βγάλει από τη μέση, με συνοπτικές διαδικασίες, τον εμπνευστή της, Νίκο Κοτζιά, ο Πάνος Καμμένος με επίσημη δήλωσή του κήρυξε νεκρή τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργού της γειτονικής ΠΓΔΜ, περί μακεδονικής μειονότητας.

«Είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης “Συμφωνίας των Πρεσπών”», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συγκυβερνήτης της χώρας, με αφορμή την επιμονή του Ζάεφ να μιλά αναφερόμενος στη χώρα του για «Μακεδόνες» και μακεδονική γλώσσα που δεν μπορεί κανείς πια να αμφισβητήσει…

«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος καθιστώντας σαφές ποια θα είναι η υποδοχή της συμφωνίας από τους ΑΝΕΛ αν (τελικά) και όταν έρθει στη Βουλή των Ελλήνων.

Διότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαβλέπουν στην επίσημη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ, μια συνολική στρατηγική της κυβέρνησης με σκοπό να απεγκλωβιστεί από την πολιτικά δύσκολη συμφωνία με τα Σκόπια.

Το timing της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, η οποία είναι αντίθετη στη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς δεν επιθυμεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, προκαλεί εύλογες υποψίες.

Τυπικά βέβαια, ο κ. Τσίπρας έχει αναλάβει προσωπικά την προώθηση της συμφωνίας του με τον Ζάεφ και γι’ αυτό διατηρεί και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών μετά την απομάκρυνση του κ. Κοτζιά. Ομως, με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέουν, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, με τους βουλευτές της ελάσσονος αντιπολίτευσης να έχουν δεύτερες σκέψεις και τις εκλογές να πλησιάζουν κανείς δεν είναι σίγουρος ότι ο Πρωθυπουργός θα έχει την πολιτική αντοχή για να το πάει ως το τέλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...