261
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το σχέδιο Μητσοτάκη: Ρύθμιση 120 δόσεων για όσους έχουν οφειλές σε εφορία και ταμεία

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 13:47
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το σχέδιο Μητσοτάκη: Ρύθμιση 120 δόσεων για όσους έχουν οφειλές σε εφορία και ταμεία

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 13:47

Το σχέδιο της ΝΔ για τη ρύθμιση των χρεών όσων έχουν οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ρύθμιση προβλέπει 120 δόσεις για όλους τους οφειλέτες που χρωστούν στο Κράτος μέχρι 3.000 ευρώ, δηλαδή τέσσερις στους πέντε οφειλέτες.

Για τους συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες θα υπάρχει «λευκό μητρώο».

«Δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να ξανασηκωθούν. Και στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί βιώσιμα και δυναμικά», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει τα εξής:

«Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι Έλληνες πνίγονται στα χρέη.

» Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για έναν απλό μηχανισμό ρύθμισης και διαγραφής οφειλών. Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

» Παράλληλα, για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουμε προτείνει μία ρύθμιση 120 δόσεων. Ώστε να κάνουν μια νέα αρχή στις σχέσεις τους με το Δημόσιο. Και αυτό αφορά κατεξοχήν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που χρωστούν στο Κράτος μέχρι 3.000 ευρώ, δηλαδή 4 στους 5 οφειλέτες.

» Εννοείται, βέβαια, ότι για τους συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες θα υπάρχει μια ακόμη πιο ευνοϊκή ρύθμιση: το λεγόμενο “λευκό μητρώο” που προτείνουμε.

» Με τις προτάσεις μας, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να ξανασηκωθούν. Και στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί βιώσιμα και δυναμικά.

» Έχουμε το σχέδιο. Μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά».