313
|

Ο Βαρουφάκης απαντά στο «υπάλληλος του Σόιμπλε» που του είπε ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 10:10

Ο Βαρουφάκης απαντά στο «υπάλληλος του Σόιμπλε» που του είπε ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 10:10

Στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Πάνος Καμμένος αποκάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη «υπάλληλο του Σόιμπλε» και το πρωί της Πέμπτης στο ίδιο κανάλι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να απαντήσει τον χαρακτηρισμό προς το πρόσωπό του από τον πρώην συγκυβερνήτη της χώρας.

«Σε ένα ενναλακτικό σύμπαν, μπορεί», αρκέστηκε να πει, ο κ. Βαρουφάκης αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω τις δηλώσεις του κ. Καμμένου.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν υπουργός. Ακούγοντάς τον, ένιωσα σαν με κατασπαράζει ένα ετοιμοθάνατο πρόβατο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει: «(…) φανταστείτε την έκπληξη του Σόιμπλε να ακούει ότι ήμουν υπάλληλός του».

Η επίθεση Καμμένου στον Γιάνη Βαρουφάκη

«Ο Βαρουφάκης ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε . Ο κ. Βαρουφάκης έφαγε πολλές κλοτσιές τον Ιούλιο από τον κ. Τσίπρα όταν ανακαλύψαμε ότι προωθούσε το σχέδιο του Σόιμπλε για έξοδο από το ευρώ και ήθελε να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπων. Μπορεί να είχε συμφωνία με τον Σόιμπλε, ή μπορεί να ήταν ψυχοπαθής. Και με την παρέμβαση του Ολάντ και του Ομπάμα έγινε συμφωνία στο Eurogroup (…) Ο Βαρουφάκης υλοποίησε δουλικά το σχέδιο του Σόιμπλε, ήθελε μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ανθρώπων και τότε τον ξυλώσαμε», ισχυρίστηκε  ο Πάνος Καμμένος, στη μεταμεσονύκτια συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην περίοδο της λεγόμενης υπερήφανης διαπραγμάτευσης (το α’εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα).

Οσο για τον ισχυρισμό ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον έδιωξε με τις κλοτσιές -σε συνεννόηση με τον κ. Καμμένο- μόλις κατάλαβε ότι υπηρετεί το σχέδιο του Σόιμπλε, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι οι μοναδικές συναντήσεις του με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ ήταν τυχαίες, κατά τη διάρκεια υπουργικών συμβουλίων, τότε που του έλεγε «προχώρα παιδί μου και είμαι μαζί σου».

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η στάση του κ. Καμμένου ήταν «αφήστε να είμαι υπουργός Αμυνας, να χαίρομαι και είμαι μαζί σας», ενώ ερωτηθείς αν τότε (το 2015) ο κ. Καμμένος είχε πει «να γυρίσουμε στη δραχμή», ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Βεβαίως και το είπε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...