1390
O Πάνος Καμμένος στο πάνελ της εκμπομπής «Ρουά Ματ» | Youtube

Καμμένος: Ο Τσίπρας εξαγόρασε τους βουλευτές μου με υπουργικούς θώκους

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 08:18
O Πάνος Καμμένος στο πάνελ της εκμπομπής «Ρουά Ματ»
|Youtube

Καμμένος: Ο Τσίπρας εξαγόρασε τους βουλευτές μου με υπουργικούς θώκους

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 08:18

Ο Τσίπρας μου εξαγόρασε τους βουλευτές με αντάλλαγμα την υπουργική καρέκλα, μόνο και μόνο για να χάσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τη φωνή τους στη Βουλή, υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του τα μεσάνυχτα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ρουά Ματ» και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη και παραδέχθηκε ότι «έπεσε έξω» σε περιπτώσεις στελεχών του όπως για παράδειγμα ο Τέρενς Κουίκ.

«Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Κανένας από τους τρεις βουλευτές που έγιναν υπουργοί δεν στήριζαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας», επέμεινε ο πρώην υπουργός Αμυνας και συγκυβερνήτης της χώρας, κάνοντας λόγο για προσωπικές επαφές του Πρωθυπουργού με βουλευτές κατά τις οποίες τούς υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις.

«Αναγνωρίζω ότι έπεσα έξω σε ανθρώπους. Στον Τέρενς Κουίκ που τον έκανα δύο φορές υπουργό και δεν είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών», ανέφερε χαρακτηρισιτκάκ ο κ. Καμμένος για τον άνθρωπο που πήρε την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου ως πρώος επιλαχών των ΑΝΕΛ και αμέσως ανεξαρτητοποιήθηκε .

Για την συγκυβέρνηση

«Συγκυβέρνησα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ,σε μία πορεία που ήταν ενδιαφέρουσα. Είχαμε δύσκολη σχέση μεταξύ δύο κομμάτων που είχαν διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές. Ο κύριος στόχος επετεύχθη: Η σταθερότητα επικράτησε στη χώρα, και στα υπουργεία που ανέλαβαν οι ΑΝΕΛ, πέτυχαν», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Μετά όμως οι πετυχημένοι υπουργοί του, τον εγκατέλειψαν για τον πρώην πια συνοδοιπόρο του.

«Εάν δεν ήταν οι ΑΝΕΛ, θα γινόταν η συμφωνία με τον Ισραήλ;» διερωτήθηκε. «Με τον Σίσι κάναμε την καλύτερη συμφωνία όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στήριζαν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Βοήθησα τον Πρωθυπουργό για να λάβει αποφάσεις σωστές ώστε να καταστεί η Ελλάδα ο καλύτερος εταίρος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στη θέση όχι ως αριστερός πρωθυπουργός, αλλά ως ένας πρωθυπουργός που αναγνωρίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας υπαγορεύουν να είναι στραμμένη προς τη Δύση».

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καμμένος, «εγινε μεθόδευση για να χάσουν οι ΑΝΕΛ τη φωνή τους στη Βουλή. Δημοσιογράφος από κυβερνητικό μέσο, μου είπε ότι μου την είχαν στημένη. Δεν με ήθελαν εκείνοι που από τη στιγμή που πήγα στις ΗΠΑ θέλησαν να δημιουργήσουν την λεγόμενη αριστερή παρένθεση. Ο κ. Βούτσης συμμετείχε σε μια μεθόδευση».

«Μου πήραν βουλευτές σε αντάλλαγμα υπουργεία. Η σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα ήταν αληθινή. Δεν περίμενα από τον κ. Τσίπρα να μου πάρει βουλευτές. Ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις», επανέλαβε.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για το Plan B έναντι του «Σκοπιανού» που συζήτησε κατά την επίσκεψή του με την ιδιότητα του υπουργού Αμυνας στις ΗΠΑ. Αμέσως μετά, όμως, όπως είπε, είδε δημοσιεύματα για αποστασίες στα (φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ) ΜΜΕ.

Επέμεινε ωστόσο ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για το σχέδιό του και του είχε δώσει το «οk». «Αν μπορείς να πετύχεις να υπάρξει συμφωνία στρατιωτική με τα Σκόπια, προχώρα την, μου είπε ο κ. Τσίπρας», υποστήριξε στη συνέντευξή του ο αρχηγός των ΑΝΕΛ

Στην ερώτηση γιατί δεν έριξε την κυβέρνηση όταν κατέθεσε πρόταση μομφής η ΝΔ τον Ιούνιο, ο κ. Καμμένος εξήγησε πως υπήρχαν πολλά ανοιχτά μέτωπα συμπληρώνοντας πως τότε η πρόταση της ΝΔ δεν μπορούσε να συγκεντρώσει 151 βουλευτές.

«Ό,τι και να έκαναν οι ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσε να σωθεί η Μακεδονία. Γιατί και η κυβέρνηση να έπεφτε, θα την ψήφιζε ο κ. Μητσοτάκης γιατί έχει την ίδια άποψη με τον κ. Τσίπρα», ανέφερε στην απάντησή του ο κ. Καμμένος.

Στη συνέχεια κατηγόρησε όσους βουλευτές προέρχονται από το κόμμα του και στηρίζουν την κυβέρνηση, λέγοντας ότι κατά το παρελθόν δεν στήριζαν τον όρο «Μακεδονία».

«Ούτε ο κ. Κουίκ, ούτε η κ. Κουντουρά έλεγαν να δοθεί ο όρος “Μακεδονία” στη γειτονική χώρα. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Για το εάν θα χαρακτήριζε «προδότη» τον Αλέξη Τσίπρα λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Καμένος ήταν προσεκτικός, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα αιχμηρός:

«Όποιος ευσυνείδητα παραδίδει τον όρο της Μακεδονία που είναι μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τότε κάποιος συμμετέχει σε σχεδιασμούς που μπορούν να χαρακτηριστούν προδοτικοί. Είναι προδοτική η συμφωνία, θεωρώ λάθος του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Είναι συμφωνία που προδίδει τα εθνικά δίκαια και είναι μια συμφωνία προδοτική».

«Ό,τι και να γίνει τη συμφωνία των Πρεσπών θα τη συζητήσουμε μετά τον Μάρτιο, μου είπε ο κ. Τσίπρας. Τον πίεσε όμως η Μέρκελ, γιατί οι Αμερικάνοι δεν πιέζουν», υποστήριξε σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε στενοχωρημένος για τον τρόπο που λειτούργησε ο κ. Τσίπρας και που τους εξαγόρασε με καρέκλα. «Δεν φτάσαμε σε σημείο όμως να υπάρχουν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ούτε θεωρώ ότι ξεφτιλιστήκαμε μετά από τέσσερα χρόνια στον ελληνικό λαό», είπε για να προσθέσει ότι ο ίδιος δεν νιώθει προδομένος.

Από τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Αμυνας δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με τον οποίο βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση εδώ και μήνες. Για μία ακόμη φορά τον κατηγόρησε για τα πεπραγμένα του στο ΥΠΕΞ αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τις σχέσεις του με τον Τζορτζ Σόρος.

«Ο φάκελος που κατέθεσα περιλαμβάνει γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ που λένε να μην υπογράψει ο κ. Κοτζιάς με την εταιρεία του Σόρος για τις βίζες. Έχω στοιχεία για τον Κοτζιά και τον Σόρος. Για να πάω να καταθέσω στη Δικαιοσύνη, θα πρέπει να κληθώ από τον εισαγγελέα. Είναι υποχρέωση του εισαγγελέα να διερευνήσει το θέμα και δεν έχω κληθεί προς το παρόν», σημείωσε στη σχετική αναφορά του, ενώ για τον καυγά που είχαν στο υπουργικό συμβούλιο είπε:

«Σε εκείνο το υπουργικό ήταν να μην έρθει ο κ. Κοτζιάς. Τελικά ήρθε και μπήκε μέσα – και επειδή είχε τη μύγα – δημιούργησε το θέμα. Φώναζε ότι ο Καμμένος μου στέλνει μηνύματα και άρχισε να εκστομίζει ασυναρτησίες».

Από τα πυρά του κ. Καμμένου δεν γλίτωσε ούτε ο Γιάνης Βαρουφάκης τον οποία και αποκάλεσε «υπάλληλο του Σόιμπλε».

«Ο Βαρουφάκης ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε . Ο κ. Βαρουφάκης έφαγε πολλές κλοτσιές τον Ιούλιο από τον κ. Τσίπρα όταν ανακαλύψαμε ότι προωθούσε το σχέδιο του Σόιμπλε για έξοδο από το ευρώ και ήθελε να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπων. Μπορεί να είχε συμφωνία με τον Σόιμπλε, ή μπορεί να ήταν ψυχοπαθής. Και με την παρέμβαση του Ολάντ και του Ομπάμα έγινε συμφωνία στο Eurogroup (…) Ο Βαρουφάκης υλοποίησε δουλικά το σχέδιο του Σόιμπλε, ήθελε μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ανθρώπων και τότε τον ξυλώσαμε», ισχυρίστηκε αναφερόμενος στην περίοδο της λεγόμενης υπερήφανης διαπραγμάτευσης (το α’εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα).

Οσον αφορά εξάλλου το θέμα με τις άδειες στον καταδικασμένο τρομοκράτη της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι έχει συζητήσει το θέμα με τους εκάστοτε υπουργούς Δικαιοσύνης. Οπως είπε, «στα θέματα των δικαιωμάτων έχει ευαισθησία ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τους εξήγησα ότι αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν και με τις διεθνείς σχέσεις. Έχουν ενοχληθεί πολύ οι Αμερικανοί με τις άδειες στον Κουφοντίνα».

Στο σημείο αυτό δεν δίστασε να πει ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει έναν τρόπο παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο όμως που επιτρέπει το Σύνταγμα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «λάθος» την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, ήταν μία ενέργεια που «αφησε μία περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα. Η παρουσία της με ενόχλησε».

Ερωτηθείς για τις απομακρύνσεις Φίλη και Κοτζιά από την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος αρνήθηκε ότι «έχει φάει» οιονδήποτε υπουργό. «Ο Πρωθυπουργός», είπε, «όταν υπήρχε μία σύγκρουση σε επίπεδο συγκυβέρνησης, έπαιρνε από μόνος του τέτοια μέτρα, που έλυναν τα προβλήματα».

Οσο για το πότε θα γίνουν τελικά οι εκλογές, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα προσπαθήσει να τις κάνει τον Οκτώβριο, αλλά δεν θα μπορέσει να φτάσει μέχρι εκεί».

«Δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος για να μπορέσει να εξαντλήσει την τετραετία ο κ. Τσίπρας. Από την ώρα που ήρθε η συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση, για εμάς, δεν υπάρχει. Εμείς ζητάμε άμεσα εκλογές», τόινισε.

Ερωτηθείς τέλος για τον διάδοχό του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημείωσε πως «ο κ. Αποστολάκης είναι ένας εξαιρετικός υπουργός».

«Δεν έχω αμφιβολία ότι θα προασπίσει τις ελληνικές σχέσεις», δήλωσε για να συμπληρώσει: «Μακάρι οι Τούρκοι να καταλάβουν ότι το συμφέρον τους είναι να έχουν καλές σχέσεις με την Ελλάδα και ότι πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά. Η Τουρκία, όσον αφορά τη διπλωματίας της, προσπαθεί να προσεγγίσει την Ελλάδα. Αυτό που με ενόχλησε ήταν η αναφορά αρχή διαλόγου για την υφαλοκρηπίδα. Είναι κάτι που φεύγει από τις ελληνικές θέσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...