421
| SOOC

Ποιος Τσίπρας; Το μήνυμα που θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2018, 12:37

Ποιος Τσίπρας; Το μήνυμα που θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2018, 12:37

Στην πολιτική αποτελεί ένα είδος αξιώματος: προεκλογικά δεν έχει τόσο σημασία τι θα πει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αλλά τι θα πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν στοιχεία κυβερνησιμότητας –και μάλιστα με αυτοδυναμία– στη Νέα Δημοκρατία, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τι ατζέντα ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι θα πει στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στο «Ι. Βελλίδης» ο πρόεδρος της ΝΔ; Οπως διαμηνύουν από την Πειραιώς πρόθεση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα από το «Βελλίδειο». Η «Καθημερινή» υπενθυμίζει δε στο σχετικό ρεπορτάζ της Αριστοτελίας Πελώνη ότι και στην περσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ οι αναφορές στον Πρωθυπουργό ήταν ελάχιστες.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη, κατά το ρεπορτάζ, είναι να περιγράψει το δικό του σχέδιο για την επόμενη μέρα και πώς μια δική του κυβέρνηση θα το υπηρετήσει δημιουργώντας περιβάλλον σταθερότητας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, και στην κοινωνική ατζέντα, προκειμένου να επαναλάβει ότι «κανένας δεν θα μείνει πίσω» και ότι η ΝΔ «αγκαλιάζει όλους τους Eλληνες», σύνθημα μέσω του οποίου η Πειραιώς επιδιώκει να κάνει ανοίγματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες – ειδικά όσους δεν ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές.

Το κεντρικό μήνυμα της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ είναι «Μπορούμε». Από την Πειραιώς αναφέρουν τους έξι κεντρικούς άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα αφορούν: Την οικονομία, τους θεσμούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας, και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, περιγράφοντας ένα σχέδιο που θα αφορά το σύνολο των Ελλήνων.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν, σύμφωνα με πήγες, όσα απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Τα εισοδήματα, η ανεργία, η ανασφάλεια, οι φόρους, τα χρέη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις δικές του λύσεις για ένα σύγχρονο κράτος, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής.

Οπως σημειώνουν συνεργάτες του, έχει στόχο να μιλήσει στην καρδιά και στο μυαλό των Ελλήνων, παρουσιάζοντας όχι μόνο το όραμά του, αλλά και το ρεαλιστικό και συγκροτημένο σχέδιό του για την Ελλάδα τού αύριο.

Οι προτάσεις που θα περιγράψει, όπως τονίζουν στην Πειραιώς, είναι άμεσα εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ταξική, είναι εθνική».

Βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής αυτής, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, αποτελεί η μείωση των φόρων και των εισφορών, αλλά και οι μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία που άμεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν, όπως υπογραμμίζουν από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...