250
Με αρκετό στυλ, η Μπριζίτ Μακρόν ανοίγει το παιχνίδι· δεξιά ο Μισέλ Πλατινί | closermag.fr

Η Μπριζίτ Μακρόν μπαλαδόρος – έδωσε πάσα στον αγώνα κατά του αυτισμού

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2018, 10:28
Με αρκετό στυλ, η Μπριζίτ Μακρόν ανοίγει το παιχνίδι· δεξιά ο Μισέλ Πλατινί
|closermag.fr

Η Μπριζίτ Μακρόν μπαλαδόρος – έδωσε πάσα στον αγώνα κατά του αυτισμού

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2018, 10:28

Με σπορ αλλά όχι αθλητική εμφάνιση, η πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα σε φιλανθρωπικό αγώνα που έγινε στο Stade de France στο Παρίσι.

Ο αγώνας, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για τα άτομα με αυτισμό, έφερε αντιμέτωπες μια μεικτή επιλέκτων πρώην παικτών, μεταξύ των οποίων ήταν και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 1998 Ρομπέρ Πιρές και Κριστιάν Καρεμπέ.

Απέναντί τους ήταν βουλευτές από όλα τα κόμματα, που όχι απλά έχασαν, αλλά ταπεινώθηκαν με 16-0.

Η Μπριζίτ Μακρόν, όπως σημειώνει το Paris Match, κατέβηκε στο γήπεδο με τζιν και αθλητικά παπούτσια της Vuitton. Δίπλα της ήταν άλλη μια δόξα του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο Μισέλ Πλατινί.

Την συνόδευαν ακόμη η υπουργός Εσωτερικών αρμόδια για άτομα με αναπηρίες Σοφί Κλιζέλ και η νέα υπουργός Αθλητισμού Ροξανά Μαρασινό.

Για τον απόντα από την εκδήλωση πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, οι διοργανωτές είχαν ένα μικρό δώρο να της δώσουν: τη φανέλα με το «3» καθώς το «10» το επιφύλαξαν για την πρώτη κυρία.

Η φανέλα με το «10» για την Μπριζίτ Μακρόν που φωτογραφίζεται με τον Μισέλ Πλατινί

Από την εκδήλωση συγκεντρώθηκαν 55.000 ευρώ για το Ιδρυμα Deniker το οποίο δραστηριοποιείται στην έρευνα για τον αυτισμό, ένα θέμα στο οποίο η Μακρόν έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Παρά την ενθάρρυνση από την πρώτη κυρία, οι βουλευτές δεν τα πήγαν καθόλου καλά.

Αλλά και η ίδια η Μακρόν δεν έμεινε παρά μόνο μισή ώρα – μια άλλη επίσημη υποχρέωση, η υποδοχή του διαδόχου του αυτοκρατορικού θρόνου της Ιαπωνίας, την περίμενε στις Βερσαλίες.