280
Ο Τραμπ με τον Τζάστιν Τριντό τα λένε από κοντά στους κήπους της Ταορμίνα για τη σύνοδο των G7. Τα έχουν πει όμως και από το κινητό | REUTERS/Alessandro Bianchi

«Πάρτε με στο κινητό να τα πούμε», λέει ο Τραμπ σε ξένους ηγέτες!

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2017, 12:26
Ο Τραμπ με τον Τζάστιν Τριντό τα λένε από κοντά στους κήπους της Ταορμίνα για τη σύνοδο των G7. Τα έχουν πει όμως και από το κινητό
|REUTERS/Alessandro Bianchi

«Πάρτε με στο κινητό να τα πούμε», λέει ο Τραμπ σε ξένους ηγέτες!

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2017, 12:26

Οι επικοινωνιακές τακτικές του Ντόναλντ Τραμπ είναι αυτές που φέρνουν ίσως τους περισσότερους πονοκεφάλους στο επιτελείο του, αλλά και στους ανθρώπους της ασφάλειάς του.

Ενας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί να χρησιμοποιεί όποια συσκευή θέλει, γιατί υπάρχουν πολλά αφτιά που ακούν ή που θέλουν να ακούσουν τι λέει. Αλλά ο Τραμπ δεν εννοεί να το δεχτεί.

Είναι δύσκολο να αποχωριστεί το κινητό από όπου στέλνει τα περιβόητα tweets, δύσκολο ακόμη και να εγκαταλείψει την συνήθεια να κάνει πολιτική μέσα από τους 140 χαρακτήρες που του δίνει το Twitter.

Μετά την ανάληψη της προεδρίας, φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε το κινητό για ένα μάλλον σχολικού επιπέδου τρόπο επικοινωνίας: για να του κάνουν… αναπάντητες και να τηλεφωνεί εκείνος από ασφαλή γραμμή.

Το New York Magazine γράφει ότι ο Τραμπ έχει αλλάξει αρκετές συσκευές τους τελευταίους μήνες και ότι αναγκάστηκε να αφήσει το παλιό του Android για ένα τροποποιημένο iPhone με μόνο μία εφαρμογή, αυτή του Twitter (καμιά έκπληξη).

Αλλά δεν σταματά εκεί.

Φέρεται να έχει ζητήσει από κάποιους συγκεκριμένους ηγέτες να τον καλούν στο μη ασφαλές κινητό τηλέφωνο, παρά στην προστατευμένη από υποκλοπές σταθερή γραμμή. Οι τυχεροί είναι ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό (που λέγεται ότι όντως τον έχει καλέσει στο κινητό) και ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν!

Πολύ πιθανό τα ρεπορτάζ για αυτές τις ριψοκίνδυνες τακτικές του προέδρου να είχαν αποτέλεσμα. Να ένα τελευταίο, μεταμεσονύχτιο tweet που έγινε βάιραλ επιτόπου (διαγράφηκε αργότερα):

covfefe

Τι είναι το «covfefe», μόνο ο ίδιος ξέρει, μάλλον ήθελε να γράψει «coverage». Ακόμα και ο καταπληκτικός λογαριασμός του λεξικού Merriam-Webster σηκώνει ψηλά τα χέρια:

Δεν μοιάζει όμως σαν να άρπαξαν το κινητό του προέδρου από τα χέρια του;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...