318
Eνα νέο tweet του αμερικανού προέδρου αναζωπυρώνει τον πόλεμο των σχέσεων με τη Γερμανία | REUTERS/Mike Theiler

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ – Γερμανίας, αντεπίθεση Τραμπ κατά Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2017, 20:06
Eνα νέο tweet του αμερικανού προέδρου αναζωπυρώνει τον πόλεμο των σχέσεων με τη Γερμανία
|REUTERS/Mike Theiler

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ – Γερμανίας, αντεπίθεση Τραμπ κατά Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2017, 20:06

Συνεχίζουν να «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» ΗΠΑ και Γερμανία στον απόηχο των συναντήσεων του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τη γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ στην Ταορμίνα της Ιταλίας για τη σύνοδο των G7 και στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Επειτα από αυτές τις συναντήσεις έχει αρχίσει πόλεμος δηλώσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε μία προκλητική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Twitter, χαρακτηρίζοντας τη στάση της Γερμανίας «πολύ κακή για τις ΗΠΑ».

«Εχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία, και επιπροσθέτως πληρώνουν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ από αυτά που θα έπρεπε για το ΝΑΤΟ και τον στρατό. Είναι πολύ κακό για τις ΗΠΑ. Αυτό θα αλλάξει», έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το εν λόγω σχόλιο θεωρείται ότι αποτελεί απάντηση σε δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου την Κυριακή, ενώπιον υποστηρικτών της στο Μόναχο, όπου ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει «να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους» και να μην αναμένουν υποστήριξη από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Ο αμερικανός πρόεδρος, επίσης, είχε τονίσει κατά την ομιλία του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες πριν από μερικές ημέρες ότι η πλειοψηφία των μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις, γεγονός το οποίο είναι άδικο για τον αμερικανικό λαό.

Σουλτς: Ο Τραμπ είναι καταστροφέας των δυτικών αξιών

Από την πλευρά του, ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς κατηγόρησε τον Τραμπ ότι καταστρέφει τις δυτικές αξίες και υπονομεύει τη διεθνή συνεργασία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Σουλτς έκρινε πως ο Τραμπ είναι «ο καταστροφέας όλων των δυτικών αξιών» και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπονομεύει την ειρηνική συνεργασία των κρατών η οποία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ανοχή.

«Οφείλει κάποιος να εναντιωθεί σε έναν τέτοιο άνθρωπο και την ιδεολογία του, (αυτή) του επανεξοπλισμού», πρόσθεσε ο Σουλτς.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα, ο επίσης σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι ενέργειες του Τραμπ «αποδυνάμωσαν» τη Δύση και χαρακτήρισε την πολιτική των ΗΠΑ  αντίθετη προς τα «συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...