356
Πρωί Πέμπτης στην καγκελαρία. Η Ανγκελα Μέρκελ απέναντι στον Ρίτσαρντ Γκιρ | Bundesregierung/Sandra Steins Handout via Reuters

Οταν η Μέρκελ συνάντησε τον Ρίτσαρντ Γκιρ

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2017, 14:04
Πρωί Πέμπτης στην καγκελαρία. Η Ανγκελα Μέρκελ απέναντι στον Ρίτσαρντ Γκιρ
|Bundesregierung/Sandra Steins Handout via Reuters

Οταν η Μέρκελ συνάντησε τον Ρίτσαρντ Γκιρ

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2017, 14:04

Εχει μπροστά της εκλογές και οι Σοσιαλδημοκράτες αμφισβητούν την πολιτική ηγεμονία της. Επομένως είναι προτιμότερο να έχει μπροστά της τον Ρίτσαρντ Γκιρ. Η Ανγκελα Μέρκελ υποδέχτηκε την Πέμπτη στην καγκελαρία τον διάσημο χολιγουντιανό ηθοποιό. Ο λόγος της επίσκεψης του 67χρονου αστέρα ήταν όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της 62χρονης πολιτικού η κατάσταση στο Θιβέτ.

Η σχέση του Γκιρ με το Θιβέτ μετρά δεκαετίες. Από τα τέλη των 70s, όταν ο ίδιος δεν είχε γίνει ακόμα ο πρωταγωνιστής παγκοσμίου εμβέλειας με το «American Gigolo» (1980), το «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν» (1982) και το «Cotton Club» (1984), είχε επισκεφτεί το Νεπάλ, είχε γνωριστεί με θιβετανιανούς μοναχούς και είχε αποφασίσει να συνδράμει στον αγώνα του Θιβέτ να κερδίσει την ανεξαρτησία του από τη Λαϊκή Κίνα.

Ανακοινώνοντας το ραντεβού της Μέρκελ με τον Γκιρ, η εκπρόσωπος της καγκελαρίας έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι το Βερολίνο παραμένει σταθερό στη θέση του για «Μία Κίνα», ωστόσο και μόνο η συνάντηση με τον διασημότερο ακτιβιστή για τα δικαιώματα του Θιβέτ και διασημότερο εχθρό της κινεζικής κυβέρνησης, είναι ένα μήνυμα προς το Πεκίνο, σχολίασε η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Στη χώρα μου βρισκόμαστε σε μια πολύ μπερδεμένη κατάσταση αυτή τη στιγμή και ειλικρινά κοιτάζουμε προς τη Γερμανία για να αντλήσουμε έμπνευση» είπε ο Γκιρ μετά τη συνάντησή του την Τετάρτη με την Κλαούντια Ροθ των Πρασίνων.

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη γερμανική πρωτεύουσα για την Μπερλινάλε όπου θα παρουσιάσει την τελευταία του ταινία «The Dinner», εξήρε και την πολιτική της Γερμανίας και της Ανγκελα Μέρκελ για τους πρόσφυγες. Δεν είναι βέβαια και τόσο ενημερωμένος καθώς από την πολιτική που είχε εγκαινιάσει η καγκελάριος το 2015 δεν έχουν απομείνει και πολλά.

Αλλά σε κάθε περίπτωση η Μέρκελ είχε έναν ακόμη διάσημο στο σαλόνι της και μάλιστα έναν ακόμη που μιλάει δημοσίως κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Πέρυσι ήταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ ενώ πρόπερσι είχε σπεύσει να δει από κοντά τα γυρίσματα της ταινίας «Γέφυρα των Κατασκόπων» και να συναντήσει τον Στίβεν Σπίλμπεργκ με τον Τομ Χανκς.

920x920

Η FAZ σχολιάζει ότι από αυτές τις επαφές της Μέρκελ λείπουν οι γυναίκες. Και πέρυσι η Μέριλ Στριπ ήταν πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στην Μπερλινάλε αλλά δεν είδε την καγκελάριο…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...