319
Ο Μπιλ Γκέιτς σε κύκλο διαλέξεων με τίτλο «Learn from Leaders» (Μάθε από ηγέτες). Να μαθαίναμε κι εμείς τη συνταγή του ενός τρισ. | Chip Somodevilla/Getty Images/Ideal Images

Αλλος για το τρισεκατομμύριο; Ο Μπιλ Γκέιτς και οι 7 αντίζηλοι  

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2017, 10:23
Ο Μπιλ Γκέιτς σε κύκλο διαλέξεων με τίτλο «Learn from Leaders» (Μάθε από ηγέτες). Να μαθαίναμε κι εμείς τη συνταγή του ενός τρισ.
|Chip Somodevilla/Getty Images/Ideal Images

Αλλος για το τρισεκατομμύριο; Ο Μπιλ Γκέιτς και οι 7 αντίζηλοι  

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2017, 10:23

Είναι ο «πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο»; Και κάτι παραπάνω. Το περιοδικό Forbes, για παράδειγμα, τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τα δέκα πιο πλούσια πρόσωπα όλων των εποχών. Και σε λίγα χρόνια, εφόσον ο τραπεζικός λογαριασμός των 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνεχίζει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό, ο Μπιλ Γκέιτς θα γίνει ο πρώτος «τρισεκατομμυριούχος» στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Πότε; H Oxfam, διεθνής οργάνωση που μάχεται κατά των ανισοτήτων, λέει ότι η περιουσία του θα φτάσει το ένα τρισ. μέσα στα επόμενα 25 χρόνια – δηλαδή το 2042. Ο υπολογισμός έγινε λίγο μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης που δείχνει ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οκτώ πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο ξεπερνούν το σύνολο των χρημάτων που έχει στη διάθεσή του το πιο φτωχό μισό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στο μεταξύ, από το 2006 (οπότε ο Γκέιτς άφησε τα διοικητικά της Microsoft) έως το 2016, η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 72 δισ. δολάρια «παρά την προσπάθειά του να τη μειώσει με τις δωρεές που έχει κάνει στο ίδρυμά του», αναφέρει η Oxfam.

Και πώς έγινε ο υπολογισμός; Με βάση τον ρυθμό αύξησης των λογαριασμών του στην τράπεζα (11% κατά μέσο όρο από 2009). Κάτι που σημαίνει ότι, εάν τα πράγματα συνεχίζουν να κυλούν γι’ αυτόν όπως κυλούν σήμερα, θα γίνει τρισεκατομμυριούχος στην ηλικία των 86 ετών.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς ανακηρύσσεται ως ο πρώτος μελλοντικός τρισεκατομμυριούχος.

Τα ίδια σκήπτρα του είχε δώσει πριν από τρία χρόνια η Suisse Bank, τοποθετώντας όμως την επίτευξη του στόχου στο 2039.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι η ελβετική τράπεζα θεωρούσε πως ο Γκέιτς δεν θα είναι ο μοναδικός τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο, αλλά ένας ανάμεσα στους λίγους.

Υποψήφιος για τον τίτλο, ας πούμε, είναι και ο Κάρλος Σλιμ, ο μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών και ήδη ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Στην πρώτη οκτάδα βρίσκουμε ακόμη τους Αμάνθιο Ορτέγκα (Zara), Ουόρεν Μπάφετ (επενδυτής) Τζεφ Μπέζος (Αmazon), Μαρκ Ζάκερμπεργκ ( Facebook), Λάρι Ελισον (Oracle) και Μάικλ Μπλούμπεργκ (Bloomberg).

Άλλος για το τρισεκατομμύριο;

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...