397
O Εμανουέλ Μακρόν θεωρείται φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές. Ηδη κάποιοι άρχισαν να τον υπονομεύουν | REUTERS/Robert Pratta

Ο Μακρόν διαψεύδει με χιούμορ τις φήμες για την ομοφυλοφιλία του

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2017, 11:36
O Εμανουέλ Μακρόν θεωρείται φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές. Ηδη κάποιοι άρχισαν να τον υπονομεύουν
|REUTERS/Robert Pratta

Ο Μακρόν διαψεύδει με χιούμορ τις φήμες για την ομοφυλοφιλία του

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2017, 11:36

Η προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία έχει αρχίσει να πέφτει χαμηλά. Πολύ χαμηλά. Το σκάνδαλο με την αργομισθία της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν ήταν αρκετό για να τσαλακώσει την εικόνα του ακέραιου, παλαιάς κοπής δεξιού πολιτικού και να τον μετατρέψει από φαβορί για την προεδρία της χώρας σε ασθμαίνοντα τρίτο, πίσω από τον νεαρό, φρέσκο και πολιτικά ακηδεμόνευτο Εμμανουέλ Μακρόν. Αλλά και εκείνος δεν γλίτωσε από τη λάσπη που προφανώς έχει πέσει στον ανεμιστήρα της γαλλικής πολιτικής σκηνής.

Τώρα προσπαθεί να διαψεύσει τις φήμες ότι διατηρούσε παράλληλο δεσμό με γάλλο δημοσιογράφο! Ο Μακρόν είναι παντρεμένος από το 2007 με την κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ Τρονιέ. Ομως εδώ και καιρό κυκλοφορούσαν κάποιες φήμες για τη σχέση του με τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Ματιέ Γκαλέ. Αυτή η φήμη επανήλθε στο προσκήνιο χάρη και σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Είναι άλλη μια προσπάθεια της Μόσχας να επηρεάσει εκλογές στη Δύση, όπως συνέβη πρόσφατα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ; Πιθανόν, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Κρεμλίνο βλέπει στον Φιγιόν «έναν φίλο» και ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν έσπευσε να τον χαρακτηρίσει, όταν πήρε το προεδρικό χρίσμα της γαλλικής Δεξιάς, ως «εξέχουσα προσωπικότητα». Ενώ από την άλλη, για τη Μόσχα ο Μακρόν είναι ένας δυναμικός πολιτικός που θέλει να ισχυροποιήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση απέναντι στον ρωσικό επεκτατισμό.

Αυτά βέβαια είναι υποθέσεις. Οπως εικασίες είναι και τα περί εξωσυζυγικής σχέσης του Φιγιόν. «Αν σας έχουν πει ότι διάγω έναν διπλό βίο με τον κύριο Γκαλέ, είναι επειδή το ολόγραμμά μου έχει δραπετεύσει», σχολίασε αστειευόμενος ο Μακρόν, αναφερόμενος στον υποψήφιο της Αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελενσόν, ο οποίος τo Σάββατο έκανε μια προεκλογική ομιλία μέσω ολογράμματος. Ο εκπρόσωπος τύπου Μακρόν περιέγραψε τα σχετικά σχόλια του υποψήφιου προέδρου ως μία «σαφή άρνηση όσων φημολογούνται για την ιδιωτική του ζωή». 

O Μακρόν έκανε αυτή τη δήλωση σε συγκέντρωση στο θέατρο Μπομπινό στο Παρίσι, ενώπιον 1.000 υποστηρικτών του. Δεν ρωτήθηκε, ούτε στελέχη της εκστρατείας του περίμεναν ότι θα αναφερθεί σε αυτές τις φήμες.

«Είμαι αυτός που είμαι και δεν έχω ποτέ κρύψει κάτι. Ακούω να λένε ότι έχω διπλή ζωή, μια κρυφή ζωή ή δεν ξέρω τι. Είναι δυσάρεστο για τη Μπριζίτ και καθώς μοιράζομαι τις ημέρες και τις νύχτες μου μαζί της, αναρωτιέται πώς τα καταφέρνω. Πάντως δεν θα την πληρώσω για αυτό» συμπλήρωσε, παραπέμποντας στο σκάνδαλο της οικογένειας Φιγιόν. Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Αν σας λένε ότι έχω μια άλλη ζωή με τον Ματιέ Γκαλέ, είναι ίσως το ολόγραμμά μου, αλλά δεν μπορεί να είμαι εγώ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...