410
Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης από το βήμα του Συνεδρίου | ΕΛΠΕ

Υψηλή κερδοφορία και έρευνες για υδρογονάνθρακες οι στρατηγικοί στόχοι των ΕΛΠΕ

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2016, 08:59
Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης από το βήμα του Συνεδρίου
|ΕΛΠΕ

Υψηλή κερδοφορία και έρευνες για υδρογονάνθρακες οι στρατηγικοί στόχοι των ΕΛΠΕ

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2016, 08:59

Τη βούληση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια σε όλο το ενεργειακό φάσμα και να εκμεταλλευθεί όποια ευκαιρία παρουσιασθεί, ώστε να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση του ως ο ηγετικός ενεργειακός Ομιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΠΕ ΑΕ Γρηγόρης Στεργιούλης, μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου «2nd Global Oil and Gas SE Europe and Mediterranean».

Ο κ. Στεργιούλης αναφέρθηκε παράλληλα και στον ρόλο των ΕΛΠΕ, που ιστορικά αποτελούν τον μεγαλύτερο ερευνητή κοιτασμάτων στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη χαρτογράφηση περιοχών. Χαρακτήρισε δε ως στρατηγικό στόχο για τον Ομιλο την ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα μας. Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ σημείωσε ότι πλέον επανεξετάζονται με νέα εργαλεία όλα τα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί κατά το παρελθόν, καθώς και ο συνολικός χάρτης της περιοχής και ο Ομιλος -σε συνεργασία με μεγάλες διεθνείς εταιρίες του κλάδου- προσβλέπει στην ανάδειξη επιστημονικών συμπερασμάτων στο κομμάτι της έρευνας και ανακάλυψης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, προς όφελος της χώρας και της εθνικής οικονομίας.

_FOTO 1
Ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης (τρίτος από αριστερά) με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιουβάλ Στάινιτς (τρίτος από δεξιά).  Δεύτερη από δεξιά η πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα Ιρίτ Μπεν-Άμπα και δεύτερος από αριστερά ο Γρηγόρης Στεργιούλης των ΕΛΠΕ.

«Βασιζόμαστε στα μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, που είναι η τεράστια συσσωρευμένη εμπειρία των ανθρώπων μας από τις μέχρι σήμερα έρευνες και η γνώση του ελλαδικού χώρου, η κατοχή σημαντικής τεχνογνωσίας και η γεωπολιτική μας θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα, ο κ. Στεργιούλης υπογράμμισε ότι το 2015 ο Ομιλος παρουσίασε ιστορικό υψηλό κερδών, ενώ τον φετινό Αύγουστο επέτυχε ρεκόρ παραγωγής και ενισχύει την θέση του, αυξάνοντας τις εξαγωγές στο 55%-60% και συνάπτοντας σημαντικές διεθνείς συμφωνίες, όπως με την Ιρανική NIOC, τη Ρωσική ROSNEFT και την Ιρακινή Κρατική Εταιρία Πετρελαίου SOMO, ενώ σε ανάλογες συζητήσεις για απευθείας προμήθεια αργού βρίσκεται και με την Αίγυπτο.

_FOTO 3
Αποψη της αίθουσα συνεδρίων του METROPOLITAN EXPO.

«Τα ΕΛΠΕ θα συνεχίσουν να πορεύονται στο δρόμο της ενισχυμένης ανταγωνιστικότητας εστιάζοντας στην εξαγωγική δραστηριότητα, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής ύφεσης και να διατηρηθεί η κερδοφορία σε υψηλά επίπεδα, ώστε να διατηρήσουν τη θέση τους ως ένας από τους πιο δυναμικούς ενεργειακούς Ομίλους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο» κατέληξε στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΠΕ ΑΕ.

_FOTO 4
Οικογενειακή φωτογραφία. Στελέχη και εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ μπροστά από το περίπτερο του Ομίλου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...