344
Στο δείπνο του Τραμπ στον Λευκό Οίκο παρευρέθηκαν και συνεργάτες του, όπως Ντίλαν Χάουαρντ (αριστερά), αρχισυντάκτη του National Enquirer | CreativeProtagon

Ο Τραμπ παρέθεσε «ευχαριστήριο» δείπνο στον εκδότη που τον κάλυψε

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2024, 12:24
Στο δείπνο του Τραμπ στον Λευκό Οίκο παρευρέθηκαν και συνεργάτες του, όπως Ντίλαν Χάουαρντ (αριστερά), αρχισυντάκτη του National Enquirer
|CreativeProtagon

Ο Τραμπ παρέθεσε «ευχαριστήριο» δείπνο στον εκδότη που τον κάλυψε

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2024, 12:24

Ο εκδότης του ταμπλόιντ National Enquirer αποκάλυψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τον κάλεσε σε ένα δείπνο στον Λευκό Οίκο προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη συγκάλυψη που του είχε προσφέρει. Ο Ντέιβιντ Πέκερ είχε ισχυριστεί στην ποινική δίκη του Τραμπ στη Νέα Υόρκη ότι πλήρωσε 150.000 δολάρια στην Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, μοντέλο του Playboy, για να «θάψει» την αποκάλυψη της υποτιθέμενης σχέσης της με τον Τραμπ, η οποία θα έβλαπτε την προεκλογική εκστρατεία του το 2016.

Ισχυρίστηκε επίσης, γράφει η Telegraph, ότι πλήρωσε 30.000 δολάρια σε έναν θυρωρό του Trump Tower, ο οποίος έλεγε ότι γνώριζε για ένα νόθο παιδί που είχε αποκτήσει ο Τραμπ. Τον Ιούλιο του 2017, όπως είπε ο Πέκερ, ο Τραμπ τον προσκάλεσε σε ένα «ευχαριστήριο δείπνο» στον Λευκό Οίκο, στο οποίο παρευρέθηκε με συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένου του Ντίλαν Χάουαρντ, αρχισυντάκτη του National Enquirer.

Ο Πέκερ είπε ότι ο τότε πρόεδρος τον ρώτησε «πώς είναι η Κάρεν;» και εκείνος απάντησε «είναι ήσυχη, όλα πάνε καλά». Οι εισαγγελείς έδειξαν στους ενόρκους μια φωτογραφία των δύο ανδρών να περπατούν μαζί στους χώρους του Λευκού Οίκου, απορροφημένοι από την κουβέντα τους. Ο Πέκερ είπε πως όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία οι δυο τους συζητούσαν για τη ΜακΝτούκαλ.

Ο Τραμπ διαμαρτυρήθηκε πριν από τη συνέχιση της δίκης την Πέμπτη, καθώς δεν μπόρεσε να παραστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι είναι απρόσβλητος από τις κατηγορίες για απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020.

Ο δικηγόρος του Τραμπ, Ντ. Τζον Σάουερ, ισχυρίστηκε τότε ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ προστατεύονται από διώξεις για πράξεις όπως οργάνωση πραξικοπήματος ή δολοφονία πολιτικού αντιπάλου τους.

Οι συντηρητικοί δικαστές, που κατέχουν την πλειοψηφία στο Δικαστήριο, έδειξαν να συμφωνούν με τους ισχυρισμούς ότι χρειαζόταν κάποιος βαθμός ασυλίας για τη δίωξη πρώην προέδρων μέσω του νομικού συστήματος.

Τρεις δικαστές, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου δικαστή Τζον Ρόμπερτς, πρότειναν να σταλεί η υπόθεση πίσω στο εφετείο. Η κίνηση απειλεί να καθυστερήσει τη δίκη του Τραμπ για την υπονόμευση εκλογών και να τη μεταθέσει στο διάστημα μετά τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος θα μπορούσε να απορρίψει την υπόθεση εφόσον εκλεγεί πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...