704
«Κόεν και Τραμπ στο ίδιο κελί» γράφει το πλακάτ σε μία νεοϋορκέζικη διαδήλωση του 2019 | Shutterstock

O «προδότης» δικηγόρος του καίει τον Τραμπ με «Απομνημονεύματα»

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 20:57
«Κόεν και Τραμπ στο ίδιο κελί» γράφει το πλακάτ σε μία νεοϋορκέζικη διαδήλωση του 2019
|Shutterstock

O «προδότης» δικηγόρος του καίει τον Τραμπ με «Απομνημονεύματα»

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 20:57

Στις ταραγμένες ΗΠΑ οι νέες σελίδες της προεκλογικής όξυνσης των παθών γράφτηκαν από έναν πρώην «άνθρωπο του προέδρου» και μάλιστα με το ανεξίτηλο μελάνι της φυλακής.

Πρόκειται για ένα καινούργιο βιβλίο, γραμμένο από το χέρι του Μάικλ Κόεν, πρώην δικηγόρου του Τραμπ και καταδικασμένου για οικονομικά και άλλα ατιμωτικά αδικήματα.

Ο Κόεν στο πόνημά του αυτό χαρακτηρίζει τον Τραμπ «γκάνγκστερ» και «ρατσιστή» και σκιαγραφεί την προσωπικότητά του με τρόπο ωμό: «Ο Ντόναλντ Τραμπ συμπεριφέρεται σαν μαφιόζος», μας βεβαιώνει ο Κόεν, «ενώ έχει και τη χειρότερη γνώμη για τους μαύρους», χωρίς όμως να του γλιτώνουν και οι ισπανόφωνοι Λατινοαμερικανοί.

Το βιβλίο τιτλοφορείται «Τα απομνημονεύματα ενός προδότη» και γράφτηκε από τον Κόεν μέσα στο κελί του.

Τη ρατσιστική νοοτροπία του αμερικανού προέδρου ο Κόεν την εξειδικεύει και σε διασημότητες, αφού ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ έκανε ρατσιστικά σχόλια ακόμη και για τον Νέλσον Μαντέλα, τον ήρωα των μαύρων της Νότιας Αφρικής, άνθρωπο που υπήρξε σύμβολο του αγώνα τους κατά του άπαρτχαϊντ και πρόεδρός τους.

Ο Λευκός Οίκος έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τις παραπάνω αιτιάσεις του Κόεν.

Ο Κόεν γράφει επίσης ότι ο Τραμπ «μισεί και περιφρονεί» και τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα.

Στο βιβλίο του, ο πρώην δικηγόρος ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ θρέφει «μίσος και περιφρόνηση» για τον μαύρο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Και αναφέρει ένα πραγματικά απίστευτο περιστατικό: «Κάποτε ο Τραμπ προσέλαβε έναν ψεύτικο Ομπάμα, με σκοπό να τον χρησιμοποιήσει σε ένα βίντεο στο οποίο πρώτα θα τον εξευτέλιζε και κατόπιν θα τον απέλυε»!

Τα αμερικανικά μίντια έχουν ήδη προβάλει ένα παλιό βίντεο στο οποίο ο Τραμπ, ως οικοδεσπότης τηλεοπτικής εκπομπής, απολύει όντως κάποιον που παίζει τον ρόλο του Ομπάμα!

Τα ίδια αρνητικά συναισθήματα θρέφει και για τους Λατίνους της Αμερικής, λέει ο Κόεν. Ο Τραμπ, έχοντας πει ότι οι ισπανόφωνοι «δεν είναι οι λαοί του», δεν περίμενε ποτέ να υπερψηφιστεί από αυτούς. Στο στόχαστρό του, λέει, κυρίως είναι οι Μεξικανοί. Παρά ταύτα, πέρσι ο Τραμπ είπε δημοσίως ότι «κανείς δεν αγαπά περισσότερο» από τον ίδιο τους Λατίνους…

24 Ιουλίου 2020. Ο Κόεν φθάνει στο σπίτι του, στο Μανχάταν, όπου θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό (REUTERS/Brendan McDermid/File Photo)

Αντιθέτως, ο Τραμπ θρέφει αισθήματα εκτίμησης και θαυμασμού για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Τραμπ πιστεύει ότι ο Πούτιν κατάφερε να διοικεί τη Ρωσία λες και είναι δική του επιχείρηση, «κάτι σαν τον Οργανισμό Τραμπ» γράφει ο Κόεν.

Ο Κόεν γράφει ακόμη ότι ο Τραμπ επεδίωκε «πρόσβαση στο ρωσικό χρήμα» σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές του 2016. Πάντως, συμπληρώνει, «η καμπάνια του ήταν εξαιρετικά ανίκανη ακόμη και να συνωμοτήσει με τη ρωσική κυβέρνηση».

Ολα τα λεφτά στη Στόρμι 

Η έλλειψη γυναίκας στη φυλακή θύμισε πιο εύκολα στον Κόεν την περίπτωση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς η οποία έχει δηλώσει δημοσίως και σκανδαλωδώς ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον αμερικανό πρόεδρο. Στο βιβλίο του ο πρώην δικηγόρος εκμυστηρεύεται ότι ο ίδιος είχε διοργανώσει την επιχείρηση φίμωσής της μέσω δωροδοκίας. Η πληρωμή της πορνοστάρ ήταν μεταξύ των εγκλημάτων που οδήγησαν τον Κόεν στη φυλακή.

Η πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς (Στέφανι Κλίφορντ) υπογράφει αυτόγραφα σε βερολινέζικη φιέστα για το ερωτικό σινεμά, το 2018. Η Στόρμι φέρεται ότι υπήρξε ερωτική παρτενέρ του Τραμπ το 2006 (EPA / KAMIL ZIHNIOGLU)

Ο πρώην δικηγόρος εδώ και χρόνια επιμένει ότι ενήργησε βάσει προεδρικών εντολών, αν και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε και αρνείται τα πάντα. Στο βιβλίο ο Κόεν βάζει στο στόμα τού Τραμπ την παρακάτω φράση: «Ποτέ δεν πληρώνεις για διευθέτηση τέτοιων ζητημάτων, αλλά κάποιοι φίλοι με έχουν συμβουλεύσει να πληρώσω».

Ο Μάικλ Κόεν συνεργάστηκε στενά με τον Τραμπ επί σειρά ετών, ωστόσο το 2018 καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή, ψευδείς δηλώσεις και παραβάσεις της διαδικασίας χρηματοδότησης της καμπάνιας του Τραμπ. Ετσι φυλακίστηκε με σκοπό να εκτίσει ποινή τριών ετών.

Ο κορονοϊός τον απήλλαξε από το στενό κελί του, αφού τον εφετινό Ιούλιο αποφασίστηκε η συνέχιση της έκτισης της ποινής του εντός της πολυτελούς κατοικίας του, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, δηλαδή σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Από την ημέρα της κυκλοφορίας του βιβλίου του, ο Κόεν λέει ότι απειλούν τη ζωή του οι υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ και κάποτε «θα φάει καμιά σφαίρα». Ο ίδιος ο Τραμπ λέει απλώς ότι ο Κόεν είναι ένας «αρουραίος» και ένας «ψεύτης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...