415
Το πρώην προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα, την ημέρα του γάμου τους | Michelle Obama/Facebook

Οταν η Μισέλ Ομπάμα δεν άντεχε τον Μπαράκ

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 16:45
Το πρώην προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα, την ημέρα του γάμου τους
|Michelle Obama/Facebook

Οταν η Μισέλ Ομπάμα δεν άντεχε τον Μπαράκ

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 16:45

Περί σχέσεων και γάμου η συζήτηση στο τελευταίο podcast της Μισέλ Ομπάμα στο Spotify, με την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ να αποκαλύπτει ότι πολλές φορές έφτασε στο σημείο να μην αντέχει τον σύζυγό της, Μπαράκ.

Η Μισέλ Ομπάμα είπε ότι τα νεαρά ζευγάρια, ειδικά αν έχουν και μικρά παιδιά, παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με την κούραση, το στρες και το μοίρασμα των ρόλων. Ετσι όμως εγκαταλείπουν τη σχέση τους, είπε, όπως αναφέρει ο Guardian.

«Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν φορές, μεγάλα διαστήματα, που δεν αντέχει ο ένας τον άλλο. Ξέρεις, το είπα σαν αστείο στην περιοδεία για το βιβλίο», είπε η Ομπάμα στον συνομιλητή της, τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή Κόναν Ο’Μπράιαν.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «ήταν φορές που ήθελα να σπρώξω τον Μπαράκ από το παράθυρο. Το λέω γιατί καταλαβαίνεις ότι τα αισθήματα είναι έντονα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα παρατάς. Αυτές οι περίοδοι κρατούν πολύ, κρατούν χρόνια».

Χαρούμενοι και αγκαλιασμένοι στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα, το 2012

Επειδή ο κόσμος δεν μιλά για αυτές τις δύσκολες περιόδους, η Ομπάμα λέει συχνά ότι τα νεαρά ζευγάρια θέλουν να εγκαταλείψουν όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες «γιατί νομίζουν ότι η σχέση καταστράφηκε».

«Εγώ απλώς θέλω να πω ότι, κοιτάξτε, αν αυτό διαλύει έναν γάμο, ο Μπαράκ κι εγώ θα είχαμε χωρίσει πολλές φορές μέσα στον γάμο μας, έχουμε όμως έναν πολύ δυνατό γάμο. Αν τα είχα παρατήσει και είχα αφήσει τον γάμο μου στη δύσκολη ώρα, θα μου είχε λείψει όλη η ομορφιά που υπάρχει», είπε.

Αν οι άνθρωποι έμπαιναν στον γάμο όπως διαλέγουν και ομάδα στο μπέιζμπολ, αυτό θα οδηγούσε σε καλύτερους γάμους, πιστεύει ακόμη η Ομπάμα.

«Οταν ψάχνεις μια ομάδα, τους ανθρώπους που θέλεις να κερδίζεις μαζί τους, το πρώτο που ζητάς είναι να είναι δυνατή η ομάδα. Αν βλέπεις τον γάμο σαν μια πραγματική ομάδα, θες ο συμπαίκτης σου να είναι δυνατός, θες τον Λεμπρόν Τζέιμς», εξήγησε.

Νέοι γονείς αγκαλιά με τα δύο κορίτσια τους

Ο Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα γνωρίστηκαν το 1989 και τον Οκτώβριο θα γιορτάσουν 28 χρόνια γάμου. Η Μισέλ δεν απέκτησε αμέσως τα παιδιά της, τη Σάσα 19 ετών σήμερα και τη Μαλία 22 ετών, λόγω ζητημάτων γονιμότητας, όταν όμως ήλθαν, αισθάνθηκε έτοιμη.

Τα παιδιά άλλαξαν εντελώς τη δυναμική του ζευγαριού, είπε η Ομπάμα και εξήγησε ότι μόνο με το πρώτο παιδί ένιωσε «το κεντρί των ρόλων του φύλου» μέσα στον γάμο. Ενώ δηλαδή ο Μπαράκ συνέχιζε τη ζωή του, αυτή άρχισε να απομακρύνεται από παλιές συνήθειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...