479
| REUTERS/Carlos Barria/Leah Millis/CreativeProtagon

«Βλάκας» εναντίον «δειλού»: Τραμπ και Μπάιντεν έβγαλαν τα μαχαίρια

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 11:48
|REUTERS/Carlos Barria/Leah Millis/CreativeProtagon

«Βλάκας» εναντίον «δειλού»: Τραμπ και Μπάιντεν έβγαλαν τα μαχαίρια

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 11:48

Οταν τα επιχειρήματα αποτυγχάνουν και όταν έχεις να κάνεις με έναν τοξικό πολιτικό σαν τον Ντόναλντ Τραμπ, το να περάσεις από τον πολιτικό πολιτισμό στη νηπιακού επιπέδου κοκορομαχία δεν είναι δύσκολο. Ενώ απομένουν 57 ημέρες ως τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου που θα κρίνουν αν ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα μείνει στον Λευκό Οίκο ή αν ο Τζο Μπάιντεν θα εκλεγεί 46ος πρόεδρος, οι δύο μονομάχοι πέρασαν στο στάδιο των βαρύτατων χαρακτηρισμών και των προσωπικών προσβολών.

Χθες Δευτέρα ήταν Ημέρα της Εργασίας, η αργία που παραδοσιακά εγκαινιάζει την τελευταία και πιο έντονη φάση των προεδρικών εκλογών και οι μονομάχοι την πέρασαν εξαπολύοντας επιθέσεις.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν βρέθηκε στην Πελσυβάνια ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ παραχώρησε μια συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Μιλώντας για την άφιξη ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού και για μια «φανταστική ανάκαμψη» της οικονομίας λίγο πριν από τις εκλογές, ο αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι μια πιθανή προεδρία Μπάιντεν και των «ριζοσπαστικών Δημοκρατών» θα προκαλούσε «κατάρρευση της οικονομίας».

Κατηγόρησε ακόμη την Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία, ότι πολιτικοποιεί την αναζήτηση ενός εμβολίου κατά της Covid-19, καθώς δήλωσε πως δεν θα έδινε βάση μόνο στον λόγο του προέδρου των ΗΠΑ για οποιοδήποτε πιθανό εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, ο Τραμπ επανεπιβεβαίωσε ότι ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 μπορεί να είναι διαθέσιμο πριν τις εκλογές και κατηγόρησε τον Μπάιντεν και την Χάρις για την, όπως είπε «ανεύθυνη αντιεμβολιαστική ρητορική» τους.

«Ο Μπάιντεν και η πολύ αριστερή υποψήφια αντιπρόεδρος του, το πιο αριστερό άτομο στο Κογκρέσο παρεμπιπτόντως – δεν είναι ικανοί κατά τη γνώμη μου, θα καταστρέψουν αυτήν τη χώρα και θα καταστρέψουν αυτήν την οικονομία – θα πρέπει αμέσως να ζητήσουν συγγνώμη για την απερίσκεπτη ρητορική κατά των εμβολίων που χρησιμοποιούν τώρα», είπε, αποκαλώντας τον Μπάιντεν «βλάκα». «Οι Κινέζοι εκμεταλλεύονται τους βλάκες, σαν τον Μπάιντεν», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου (REUTERS/Sarah Silbiger)
Ο Τζο Μπάιντεν σε περιοδεία στην Πενσυλβάνια τη Δευτέρα (REUTERS/Kevin Lamarque)

Από την πλευρά του, ο Μπάιντεν τονίζοντας τους δεσμούς του με τα συνδικάτα και υπενθυμίζοντας την ταπεινή του προέλευση, ταξίδεψε στη Πενσυλβάνια για να συναντηθεί με ηγέτες συνδικάτων, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της AFL-CIO, Ρίτσαρντ Τρούμκα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «ήταν υπερβολικά δειλός για να αντιμετωπίσει την Covid-19 επειδή φοβόταν πτώση στο χρηματιστήριο», τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα.

Αν και απέχουμε λιγότερο από δύο μήνες, η εκστρατεία δεν έχει πάρει ακόμη τους φρενήρεις ρυθμούς που είχαμε συνηθίσει άλλες χρονιές – και φυσικά οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας παίζουν τον ρόλο τους σε αυτό. Ακόμη και έτσι, όπως γράφει ο Monde, ο Τραμπ εμφανίζεται πιο «ζωηρός» από τον αντίπαλο του σε ό,τι αφορά το επίπεδο της προεκλογικής δραστηριότητας, πράγμα εύλογο γιατί  υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο και σε πολιτείες-κλειδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...