287
Και όμως, ο Κιμ της Βόρειας Κορέας συγκινήθηκε από τη δολοφονία ενός Νοτικορεάτη... | Reuters

Ο Κιμ «λυπήθηκε πολύ» και ζήτησε από τη Σεούλ συγγνώμη για την εκτέλεση νοτιοκορεάτη αξιωματούχου

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 17:40
Και όμως, ο Κιμ της Βόρειας Κορέας συγκινήθηκε από τη δολοφονία ενός Νοτικορεάτη...
|Reuters

Ο Κιμ «λυπήθηκε πολύ» και ζήτησε από τη Σεούλ συγγνώμη για την εκτέλεση νοτιοκορεάτη αξιωματούχου

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 17:40

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-ουν έκανε μία απροσδόκητη κίνηση επίδειξης μεταμέλειας και συμπάθειας προς τη μισητή Νότια Κορέα: ζήτησε συγγνώμη εγγράφως, με επίσημη επιστολή του και σε προσωπικό ύφος, την οποία απέστειλε στη Σεούλ.

Για ποιον λόγο όλα αυτά τα δακρύβρεχτα και επίσημα;

Για την εκτέλεση ενός νοτιοκορεάτη αξιωματούχου από βορειοκορεάτες φαντάρους σε ένα ασαφές όσον αφορά τις ακριβείς συνθήκες συνοριακό περιστατικό που συνέβη μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Ο Κιμ, μέσω αυτής της επιστολής του, εξέφρασε στην ηγεσία της Νότιας Κορέας τη λύπη του για τον θάνατο του εν λόγω  Νοτιοκορεάτη.

Ωστόσο, η παραπάνω πληροφορία μεταδόθηκε μέσω του βορειοκορεατικού πρακτορείου, κρατικού ιδρύματος που είναι συνώνυμο της διασποράς κατασκευασμένων ειδήσεων, απολύτως ελεγχομένων από τη νομενκλατούρα της Πιονγκγιάνγκ.

Μάλιστα οι βορειοκορεάτες δημοσιογράφοι είπαν ότι οι πηγές τους ήταν το ίδιο το προεδρικό γραφείο.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζάε-ιν –που αντιμετωπίζει πολιτική πίεση για το συγκεκριμένο αιματηρό περιστατικό στα θαλάσσια σύνορα- διάβασε, μάλλον με έκπληξη, ότι ο καθ’ έξιν και κατ’ επανάληψιν αδίστακτος Κιμ είναι τώρα «πολύ λυπημένος» για το συμβάν και ότι το χαρακτήρισε «επαίσχυντη υπόθεση που δεν έπρεπε να είχε συμβεί».

Ομως τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Δευτέρα; Ο μακαρίτης πλέον νοτιοκορεάτης αξιωματούχος εντοπίστηκε από σκάφος περιπολίας των Νοτίων που έπλεε 6 μίλια νοτίως της θεωρούμενης συνοριακής γραμμής των δύο εχθρικών χωρών. Εφερε τραύματα από σφαίρες και ήταν καμένος.

Οι Βορειοκορεάτες παραδέχθηκαν ότι άνοιξαν δέκα φορές πυρ, αλλά είπαν ότι δεν έκαψαν το σώμα «του καταπατητή της συνοριογραμμής, ο οποίος είχε εισέλθει στα ύδατα της Βόρειας Κορέας, αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του και προσπάθησε να δραπετεύσει».

Το κάψιμο, βέβαια, είναι ένα ερωτηματικό. Πώς και γιατί, δηλαδή. Υποτίθεται, λέγεται, ότι το κάψιμο της σορού θα απέτρεπε τη μόλυνση τρίτων από τον κορονοϊό. Αλλά αυτά είναι πολύ πολύ κορεάτικα πράγματα για να γίνουν αμέσως αντιληπτά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...