192
Πλαφόν για να μην αδειάσουν τα ράφια στα βρετανικά σούπερ μάρκετ | Tesco

«Κόφτη» σε είδη πρώτης ανάγκης βάζουν τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 16:30
Πλαφόν για να μην αδειάσουν τα ράφια στα βρετανικά σούπερ μάρκετ
|Tesco

«Κόφτη» σε είδη πρώτης ανάγκης βάζουν τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 16:30

Οριο στην πώληση συγκεκριμένων ειδών πρώτης ανάγκης έθεσε από την Παρασκευή και η Tesco, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, προκειμένου να αποτρέψει τους πολίτες από μαζικές αγορές, ένα φαινόμενο που άδειασε τα ράφια σε χρόνο ρεκόρ, μερικές ημέρες πριν από το πρώτο lockdown στη χώρα.

Οπως μεταδίδει το Skynews, επαναλαμβάνοντας τα μέτρα που πήραν τα σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια του lockdown τον Μάρτιο, η Tesco έθεσε την Παρασκευή όριο αγοράς για το αλεύρι, τα ζυμαρικά, το χαρτί υγείας, τα μωρομάντιλα  και τα αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια.

Ετσι, ο κάθε καταναλωτής θα μπορεί να αγοράζει μέχρι τρία τεμάχια από τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Η κίνηση της Tesco έρχεται ύστερα από μία παρόμοια απόφαση ανταγωνιστικού ομίλου σούπερ μάρκετ, του Morrison, το οποίο την Πέμπτη εισήγαγε όρια σε αγορά συγκεκριμένων προϊόντων, όπως το χαρτί υγείας και η χλωρίνη.

Lockdown

Τα σούπερ μάρκετ υποχρεώθηκαν να λάβουν μέτρα, καθώς οι πολίτες υπό τον φόβο του καθολικού lockdown, έσπευσαν την Τετάρτη να αδειάσουν τα ράφια.

Η Βρετανία επεξεργάζεται ήδη σχέδιο για καθολικό lockdown δύο εβδομάδων, εάν τα νέα, πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε την Τετάρτη ο Μπόρις Τζόνσον δεν φέρουν αποτέλεσμα στη μείωση της δραστηριότητας της νόσου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...