230
Εικόνα από το καρναβάλι του 2020 που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα δούμε ξανά το 2022 | EPA/ANTONIO LACERDA

Αναβάλλεται το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 16:50
Εικόνα από το καρναβάλι του 2020 που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα δούμε ξανά το 2022
|EPA/ANTONIO LACERDA

Αναβάλλεται το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 16:50

Το παγκοσμίως διάσημο καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, αναβλήθηκε επ’ αόριστον εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στα 100 χρόνια του θεσμού. Είναι όμως και η φύση της εκδήλωσης τέτοια, που δύσκολα θα μπορούσε να διεξαχθεί με στοιχειώδη μέτρα προστασίας των καρναβαλιστών και του κοινού.

Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να μετατεθεί πέρα από τον Ιανουάριο του 2022 για να μη συμπέσει με το καρναβάλι του 2022.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η εκδήλωση πρέπει να αναβληθεί. Απλούστατα δεν μπορούμε να την κάνουμε τον Φεβρουάριο. Οι σχολές σάμπας δεν έχουν ούτε τον χρόνο, ούτε τους χρηματοδοτικούς και οργανωτικούς πόρους ώστε να είναι έτοιμες τον Φεβρουάριο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ζόρζι Καστανιέιρα, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Σχολών Σάμπας του Ρίο (LIESA), που οργανώνει το καρναβάλι.

Οπως εξήγησε ο ίδιος, δεν θα ήταν εφικτό να γίνει το καρναβάλι χωρίς εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Εν τω μεταξύ, ο δήμος της πόλης αναμένεται να ανακοινώσει τι θα γίνει με τα πάρτι στους δρόμους, άλλο ένα από τα  φημισμένα γνωρίσματα του καρναβαλιού. Κάποια έχουν ήδη ακυρωθεί.

Η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση κορονοϊού στη Βραζιλία καταγράφηκε στις 26 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά τη λήξη της φετινής διοργάνωσης.

Καθώς ο ιός σάρωνε τη χώρα προκαλώντας σχεδόν 140.000 θανάτους ως σήμερα, πολλές σχολές σάμπα άρχισαν να αναστέλλουν ή να ακυρώνουν τις δραστηριότητές τους, ρίχνοντας βαριά σκιά πάνω από τη διοργάνωση του 2021.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...