204
| IntimeNews

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί στο Πειθαρχικό τον Φαίδωνα Βόβολη

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 22:27

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί στο Πειθαρχικό τον Φαίδωνα Βόβολη

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 22:27

Στην απόφαση να κινηθεί πλέον κατά των γιατρών-μελών του που αμφισβητούν δημοσίως τη χρησιμότητα των εμβολίων κατά της Covid-19 προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ καλεί για πρώτη φορά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον γιατρό Φαίδωνα Βόβολη, προκειμένου να εισηγηθεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος, επειδή, όπως αναφέρεται στην επιστολή από την συμπεριφορά και τις ενέργειές του «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Το πειθαρχικό θα συνεδριάσει πληροφορίες την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Στην περίπτωση που το Πειθαρχικό του ΙΣΑ αποφασίσει τη διαγραφή του κ. Βόβολη, η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

«Ο ΙΣΑ δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε αντιεπιστημονική άποψη από μέλος του, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στην εθνική προσπάθεια για την ανοσία απέναντι στον ιό. Τα πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας θα βρίσκονται σε εγρήγορση για τέτοιες περιπτώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πατούλης.

Εάν ληφθεί μία τέτοια απόφαση, θα αφορά σε προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος, οπότε και ο γιατρός δεν θα μπορεί να ασκήσει το λειτούργημά του.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Βόβολης ήταν παρών και στις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...