243
Τζαμπάρ με το Νο33, Αντετοκούνμπο με το Νο34. Ιδια φανέλα αλλά σχεδόν μισός αιώνας διαφορά | Bucks/CreativeProtagon

O Αντετοκούνμπο αγγίζει ήδη τον θρύλο του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 10:58
Τζαμπάρ με το Νο33, Αντετοκούνμπο με το Νο34. Ιδια φανέλα αλλά σχεδόν μισός αιώνας διαφορά
|Bucks/CreativeProtagon

O Αντετοκούνμπο αγγίζει ήδη τον θρύλο του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 10:58

Δεν ήταν μια καλή βραδιά για τους Μιλγουόκι Μπακς: παίζοντας στην έδρα τους κατάφεραν να χάσουν από τους Φιλαδέλφεια 76ερς με σκορ 126-130. Ωστόσο ήταν μια ιστορική βραδιά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Giannis τελείωσε το παιχνίδι με 52 πόντους (!), 16 ριμπάουντ και επτά ασίστ. Φυσικά ήταν ρεκόρ καριέρας για τον 24χρονο έλληνα σουπερστάρ του ΝΒΑ. Αλλά δεν είναι πλέον μόνο αυτό.

Ο Αντετοκούνμπο έχει αγγίξει ήδη τον θρύλο της ομάδας και ολόκληρου του ΝΒΑ, τον μεγάλο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Στην ιστορία των Μπακς μόνο οι δυο τους έχουν καταφέρει να κάνουν ένα παιχνίδι στο οποίο να σημειώσουν πάνω από 50 πόντους και να πάρουν πάνω από 15 ριμπάουντ.

Μόνο οι δυο τους έχουν καταφέρει να κάνουν σε μια σεζόν περισσότερα από 10 παιχνίδια στα οποία να μετρήσουν πάνω από 30 πόντους και πάνω από 15 ριμπάουντ –ο Τζαμπάρ το 1975 και ο Giannis το 2019!

Τις συγκρίσεις τις κάνουν πλέον οι ίδιοι οι Μπακς, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο και στο ταλέντο του Αντετοκούνμπο τον αναμορφωτή της ομάδας.

Ηταν το 1971 όταν ο Τζαμπαρ, τότε ακόμα ως Λιου Αλτσιντορ, που οδηγούσε το Μιλγουόκι στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ κερδίζοντας ο ίδιος τον τίτλο του ΜVP. Τώρα ο Giannis έχει σχεδόν εξασφαλίσει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς. Θα πάρει και το πρωτάθλημα;

Είναι ένα ερώτημα. Διότι αν απέδειξαν κάτι οι 76ερς είναι ότι βρήκαν μια λύση: άφησαν τον Αντετοκούνμπο να κάνει ό,τι θέλει –άλλωστε είναι πρακτικά αδύνατο να τον περιορίσεις– και επικεντρώθηκαν στους υπόλοιπους. Ετσι νίκησαν τους Μπακς.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...