918
Μια καλλιτεχνική απεικόνιση του ρόλου της τοξικομανούς Ούμα Θέρμαν στο «Pulp Fiction». Μα γίνονταν τέτοια πράγματα στις παρυφές του Λυκαβηττού; | Pulp Fiction-Uma Thurman/ digital art Mia Wallace

Ο άφαντος «βασιλιάς της κόκας» στο Κολωνάκι και οι διάσημοι κατηγορούμενοι

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 14:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/12/2017, 12:10
Μια καλλιτεχνική απεικόνιση του ρόλου της τοξικομανούς Ούμα Θέρμαν στο «Pulp Fiction». Μα γίνονταν τέτοια πράγματα στις παρυφές του Λυκαβηττού;
|Pulp Fiction-Uma Thurman/ digital art Mia Wallace

Ο άφαντος «βασιλιάς της κόκας» στο Κολωνάκι και οι διάσημοι κατηγορούμενοι

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 14:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/12/2017, 12:10

Γνωστοί παρουσιαστές και ηθοποιοί, τηλεπερσόνες, επιχειρηματίες και δικηγόροι υπεράνω πάσης υποψίας, μοντέλα και εκπρόσωποι της λεγόμενης ελληνικής σόουμπιζ (αν δεχθούμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο) αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πολύκροτη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών μέσω γνωστού σούσι μπαρ της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

Η δίκη έχει οριστεί για την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών που αποκαλύπτει το protothema.gr, κατηγορούμενοι είναι συνολικά 27 άτομα, εκ των οποίων ορισμένοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της  σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση εμφανίζεται να έχει ο συνιδιοκτήτης του εστιατορίου, Σταύρος Π., ο οποίος παραμένει ακόμα καταζητούμενος, ενώ οκτώ από τους προφυλακισθέντες για την υπόθεση, κυκλοφορούν πια ελεύθεροι από τις 10 Αυγούστου, καθώς παρήλθε το 18μηνο της κράτησής τους.

Από τον κύκλο των εμπλεκόμενων ωστόσο, ξεχωρίζουν διάσημη ηθοποιός την οποία «καίει» στην κατάθεσή του στον ανακριτή γνωστός σεναριογράφος, μία ακόμη ηθοποιός-σύμβολο του σεξ επί σειρά ετών, που διατηρεί ανάλογα καταστήματα μαζί με τον γιο της, η εντυπωσιακή σύζυγος μεγαλοεπιχειρηματία που έχει κατά καιρούς απασχολήσει την επικαιρότητα, πασίγνωστος παρουσιαστής με καριέρα σχεδόν σε όλα τα μεγάλα κανάλια, καθώς και ο γιος γνωστού κολωνακιώτη ποινικολόγου που εμφανίζεται να συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον Σταύρο Π., χρησιμοποιώντας περίεργα συνθηματικά.

Το εστιατόριο σούσι της οδού Δεινοκράτους, ακριβώς πάνω από τα σκαλάκια της Δεξαμενής, εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2013 και μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες έγινε σημείο αναφοράς της κολωνακιώτικης νύχτας. Δεκάδες σελέμπριτι πέρασαν από το εστιατόριο και οι περισσότεροι δεν έχαναν με τίποτα την ευκαιρία να δώσουν το «παρών» σε ένα από τα πριβέ πάρτι του μαγαζιού.

Ξαφνικά το «καταραμένο» μαγαζί κάτω από το «St George Lycabettus» –όπως το χαρακτήριζαν πολλοί γνώστες της περιοχής, καθώς τίποτα (εστιατόριο, μπαρ ή χώρος εκδηλώσεων) δεν μπορούσε να στεριώσει στον συγκεκριμένο χώρο και όλες οι επιχειρηματικές ιδέες είχαν την ίδια κατάληξη: το λουκέτο– έγινε το νέο hot spot του Κολωνακίου, πόλος έλξης δεκάδων διασημοτήτων αλλά και λιγότερο γνωστών εκπροσώπων της αθηναϊκής ελίτ.

Το εστιατόριο όμως παρέμενε «δημοφιλές» ακόμα και όταν ήταν κλειστό, χάρη στη «θαυματουργή» ζαρντινιέρα που φέρεται να είχε εγκαταστήσει ο 53χρονος συνιδιοκτήτης του μαγαζιού. Εκεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όσοι γνώριζαν και είχαν συνεννοηθεί με τον διακινητή, μπορούσαν να βρίσκουν τα γνωστά φακελάκια με την κοκαΐνη (τις ώρες λειτουργίας, το πιο «δημοφιλές» σημείο του μαγαζιού δεν ήταν άλλο από την τουαλέτα του).

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Ιανουάριο του 2015 όταν μίλησε πληροφοριοδότης της Δίωξης Ναρκωτικών για όσα γίνονταν στο «στρατηγείο» του «Li Li Shu. Αμέσως έπιασε δουλειά ο κοριός της ΕΥΠ και όσα κατέγραψε ήταν αποκαλυπτικά. Πρώτος από όλους καταγράφηκε πασίγνωστος ηθοποιός, πρωταγωνιστής σε δημοφιλείς σειρές της ελληνικής τηλεόρασης και μέρα και τη μέρα οι εμπλεκόμενοι αυξάνονταν.

Ο πασίγνωστος ηθοποιός ήταν από τους καλύτερους «πελάτες» του «βασιλιά» της κολωνακιώτικης κόκας. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», ο υπερκοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει συνομιλία του με τον 53χρονο όπου φαίνεται να έχει αποκτήσει πλήρη οικειότητα μαζί του και να έχουν φτιάξει και τον δικό τους «κώδικα» συνεννόησης.

Ηθοποιός: Ελα φιλαράκι θα περάσω το βράδυ να πιω ένα ποτάκι θα είσαι εκεί;

53χρονος: Ναι φίλε μου στο μαγαζί θα είμαι θες κάτι;

Ηθοποιός: …ναι φίλε θέλω δυο πακέτα τσιγάρα, ξέρεις

53χρονος: ΟΚ, πέρνα να πιεις το ποτό και θα τα πούμε… έτοιμος θα είσαι.

Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερη «δύσκολη» και «στενάχωρη» όταν οι δρόμοι γύρω από το Κολωνάκι έκλειναν  και το «εμπόρευμα» καθυστερούσε. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με τις κινητοποιήσεις των αγροτών που όμως τότε δεν ανέβηκαν Κολωνάκι παρά μόνο για να πιουν καφέ:

Πελάτης: Γιατί αργούμε έτσι ρε φίλε; Τι γίνεται;

53χρονος: Δεν φταίω εγώ ρε φίλε, δεν βλέπεις τις γίνεται με τους αγρότες; Δεν μπορούν να περάσουν τα πράγματα
Πελάτης: …και τι θα κάνουμε εμείς ρε φίλε; Πώς θα την βγάλουμε;

53χρονος: Το ξέρω φίλε, αλλά έχω έναν άλλο σχεδιασμό για πιο κοντά, κατάλαβες; Λίγο υπομονή κάνε και θα δούμε τι θα γίνει.

Πελάτης: …τόση καθυστέρηση ρε φίλε; μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Δηλαδή άμα οι αγρότες καθίσουν στις Εθνικές για κάνα δυο μήνες, τι θα κάνουμε; Μήπως έχεις ρε, κανένα άλλο πρόβλημα;
53χρονος: …όχι αγορίνα μου τι λόγια είναι αυτά που λες; Κανε λίγο υπομονή και όλα θα τα κανονίσουμε. Όλος ο κόσμος έχει πρόβλημα, δεν είσαι μόνο εσύ.

Υπήρχαν όμως και οι «αστοχίες υλικού» καθώς παρά την φήμη του Σταύρου ότι πουλάει υψηλής ποιότητας κοκαΐνη, τουλάχιστον σε μία περίπτωση αποδείχθηκε το αντίθετο. Ο πελάτης μάλιστα, (εισοδηματίας, κάτοικος Κολωνακίου, κατά το ρεπορτάζ του «Εθνους») δεν δίστασε να τον πάρει τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθεί για το «σκάρτο πράμα».

Πελάτης: …έλα…μεγάλε έχω παράπονα από σένα και εγώ δεν θα έπρεπε να έχω παράπονα για ό,τι μου δίνεις, γιατί πληρώνω.

53χρονος: …μην με τρελαίνεις έχεις από μένα παράπονα;

Πελάτης: … τι λες τώρα έχουμε αρρωστήσει όλοι εδώ πέρα με αυτό που πήραμε…ψάξε το γιατί, ούτε η «φούστα» ούτε η «μπλούζα» ήταν εντάξει…σκάρτο

53χρονος: …μιλάς σοβαρά φίλε; Δεν ξέρω τίποτα, τώρα το ακούω εγώ τα είχα για αφρό.

Πελάτης: Εγώ έκρινα καλό να σε ενημερώσω για να κανονίσεις την πορεία σου.

53χρονος: …σε παρακαλώ θα πάρω εγώ και θα το κανονίσω…σόρι ε; Πες μου τι θες και θα στο φέρω εγώ τώρα στο σπίτι και δεν θέλω τίποτα.

Οπως ήταν φυσικό το κατάστημα προσέφερε μία ευρεία γκάμα «προιόντων» ακόμα και «κοκορέτσι» που δεν είχε καμία σχέση με το μενού του μαγαζιού.

Στην κορυφή των πωλήσεων ήταν πάντα η κοκαΐνη με το χασίς να έπεται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εθνους», αν ο πελάτης ήθελε ελληνικό το ονόμαζαν «πατρίδα», αν ήθελε αλβανικό το ονόμαζαν «Αλβανό» αν δεν υπήρχε ιδιαίτερη προτίμηση ήταν απλά «φου» και αν ο πελάτης ήθελε skunk το ονόμαζαν «σκου».  Όσοι πάλι ήθελαν το κατεργασμένο χασίς τύπου «σοκολάτα» έπρεπε να παραγγείλουν «τσόκο»και όσοι αναζητούσαν μεθαμφεταμίνη τύπου MDMA, έπρεπε να αναφέρουν την κωδική λέξη«κρεμούλ»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...