232
Δριμύ ψύχος και έντονες χιονοπτώσεις πλήττουν τη Σκωτία ήδη από την περασμένη εβδομάδα | REUTERS/Russell Cheyne

Τον πιο κρύο Δεκέμβριο των τελευταίων ετών θα βιώσει η Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 12:06
Δριμύ ψύχος και έντονες χιονοπτώσεις πλήττουν τη Σκωτία ήδη από την περασμένη εβδομάδα
| REUTERS/Russell Cheyne

Τον πιο κρύο Δεκέμβριο των τελευταίων ετών θα βιώσει η Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 12:06

Για τα καλά θα δείξει τα δόντια του ο χειμώνας στην Ευρώπη, καθώς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου που μόλις άρχισε θα είναι ασυνήθιστα κρύο.

Μετεωρολόγοι που μίλησαν στο Bloomberg επισημαίνουν ότι οι θερμοκρασίες σε μεγάλο τμήμα της ηπείρου θα πέσουν αρκετά, πριν επιστρέψουμε σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Το κύμα ψύχους οφείλεται στις χαμηλές πιέσεις στην Ισλανδία και στην βορειοδυτική Ρωσία, οι οποίες φέρνουν τον παγωμένο αέρα της Αρκτικής προς τα νότια.

Από την κακοκαιρία αναμένεται να πληγούν η ανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια και η κεντρική,  ενώ παραμένει η πιθανότητα οι κακές συνθήκες να φτάσουν ως τη Βρετανία.

Ηδη καταγράφονται οι πρώτες χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Στη Γερμανία προβλέπονται για το Σάββατο θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν (με μέσο όρο για την εποχή περίπου τους 4 βαθμούς) ενώ σημαντικά θα πέσουν και στην Τσεχία.

Οι προβλέψεις που δίνει το Bloomberg λένε ότι οι ψυχρότερες συνθήκες θα καταγραφούν κατά το πρώτο 15μερο του μήνα στη Νορβηγία και τη νοτιοδυτική Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση, η ήπειρος εμφανίζεται προετοιμασμένη.

Τα αποθέματα φυσικού αερίου είναι μεγαλύτερα από τον μέσο όρο για την εποχή, ωστόσο η παράταση της κακοκαιρίας είναι πιθανό να δοκιμάσει τις αντοχές των συστημάτων. Την ίδια ώρα η Κίνα, που και αυτή αντιμετωπίζει δριμείς χειμώνες προβλέπει ελλείψεις στο φυσικό αέριο.

Πάντως ακόμη και με έναν αρκετά κρύο μήνα, το 2017 θα είναι ένα από τα θερμά έτη που έχουν καταγραφεί ποτέ, σε συνέχεια ενός εξίσου θερμού 2016.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...