260
Λόγω εγγύτητας η Ρόδος είναι στην κορυφή της λίστας των τούρκων επενδυτών | Rhodes.gr / Δήμος Ρόδου

Tουρκική επενδυτική «απόβαση» στην ελληνική αγορά ακινήτων

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 09:55
Λόγω εγγύτητας η Ρόδος είναι στην κορυφή της λίστας των τούρκων επενδυτών
|Rhodes.gr / Δήμος Ρόδου

Tουρκική επενδυτική «απόβαση» στην ελληνική αγορά ακινήτων

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2017, 09:55

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον τούρκων επενδυτών για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού ραδιοσταθμού DLF από τη Ρόδο, που αναμετάδιδει η Deutsche Welle, όλο και περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν ακίνητα -κατοικίες ή και επιχειρήσεις- στην Ελλάδα . Γιατί όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, η Ελλάδα αποτελεί πλέον για πολλούς Τούρκους ασφαλές επενδυτικό λιμάνι.

Οι λόγοι για την τουρκική «απόβαση» στην ελληνική αγορά ακινήτων είναι πολλοί και ποικίλοι: από την πολιτική αστάθεια στην Τουρκία και τις ανησυχίες για τη σταθερότητα της τουρκικής λίρας, μέχρι την απλή διαπίστωση ότι η Ελλάδα αρέσει πολύ (και) στους Τούρκους.

Λόγω εγγύτητας η Ρόδος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Τούρκους που επιλέγουν να επενδύσουν αγοράζοντας κάποιο ακίνητο. Μεταξύ των προτεραιοτήτων τους, η αξία και η προοπτική της ίδιας της επένδυσης, η ασφάλεια των χρημάτων τους κ.α.

Ακόμα και η έγκριση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που απαιτείται για ορισμένες αγοραπωλησίες, δεν αποτελεί πρόβλημα. Όπως λέει ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Ρόδο, συμβολαιογράφος Δημήτρης Γιώρτσος, «επειδή η Ρόδος βρίσκεται κοντά στα τουρκικά παράλια χρειάζεται ειδική άδεια από το υπουργείο Άμυνας, για την οποία υπολογίζουμε περίπου δύο μήνες. Η διαδικασία ωστόσο είναι τυπική. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε αρνητική απάντηση. Που σημαίνει ότι οι Τούρκοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επενδύσουν χωρίς κανένα πρόβλημα».

Οι εύποροι Τούρκοι όμως δεν επενδύουν μόνο στη Ρόδο, αλλά και στη Μύκονο ή στα νότια προάστια της Αθήνας και γενικότερα τη νοτιοανατολική Αττική. Γλυφάδα, Βούλα και άλλες περιοχές στο παραλιακό μέτωπο είναι στην κορυφή της λίστας τους, ενώ στο ρεπορτάζ του DLF επισημαίνεται ότι με κάθε αγορά ακινήτου από 250.000 ευρώ και πάνω, ο αγοραστής εξασφαλίζει άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...