343
/ | INTIMEnews

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό στις 18.00 «χωρίς νέα μέτρα»

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 13:04
/
|INTIMEnews

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό στις 18.00 «χωρίς νέα μέτρα»

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 13:04

Με νέο τηλεοπτικό του μήνυμα στις 18.00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για την πορεία της μάχης κατά του κορονοϊού, χωρίς ωστόσο –όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος– να ανακοινώσει πρόσθετα ή και αυστηρότερα μέτρα (lockdown) ανάσχεσης της μετάδοσης του ιού.

«Ο Πρωθυπουργός δεν θα πει για lockdown, θα αναφερθεί στην κατάσταση σήμερα και τι πρέπει να γίνει για να μην εφαρμόσουμε σκληρότερα μέτρα», θέλησε να διευκρινίσει ο Στέλιος Πέτσας, ανακοινώνοντας το νέο μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό.

«Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το παράδειγμα άλλων χωρών ας ληφθεί από όλους μας σοβαρά υπόψη. Η Γαλλία για παράδειγμα, μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα, με περίπου εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα, καταγράφει σταθερά τις τελευταίες ημέρες πάνω από 10.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως. Αναλογικά δηλαδή, με βάση τον πληθυσμό της η Ελλάδα θα ξεπερνούσε ακόμη και τα 1.600 κρούσματα ημερησίως», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για να προσθέσει:

«Χάρη στα μέτρα, όμως, που έχουν ληφθεί και χάρη στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 300 ημερησίως».

Η σύγκριση, επομένως, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με παρόμοιο πληθυσμό, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τα καταφέρνει καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας από πολλές άλλες χώρες, τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και σε αριθμό θανάτων, κατέληξε στη συγκεκριμένη αναφορά του ο κ. Πέτσας και παρέθεσε γραφήματα για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ειδικά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου παρατηρούνται φαινόμενα επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία συνωστισμού, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η πολιτική μας για τη μείωση της συμφόρησης βασίζεται στο τρίπτυχο  περισσότερα λεωφορεία, υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 40% όπου είναι εφικτό και κυλιόμενο ωράριο για να περιοριστεί ο αριθμός των επιβατών που βρίσκεται την ίδια στιγμή σε αποβάθρες και στάσεις.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το μήνυμα του Πρωθυπουργού εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...