240
| SOOC

Νέες ταχύτητες στους εμβολιασμούς: Ανοίγουν τα ραντεβού δύο νέων ηλικιακών ομάδων

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 14:08
|SOOC

Νέες ταχύτητες στους εμβολιασμούς: Ανοίγουν τα ραντεβού δύο νέων ηλικιακών ομάδων

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 14:08

Νέες ταχύτητες αποκτά το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς ακόμα δύο ηλικιακές ομάδες εντάσσονται στον σχεδιασμό της επιχείρησης «Ελευθερία» και ενώ ήδη, όπως είπε το πρωί της Τετάρτης ο αν. υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 440.000 συμπλίτες μας και υπάρχουν άλλα 650.000 (!) επιβεβαιωμένα ραντεβού.

Εντός της Τετάρτης, λίγο μετά τις 18:00, θα αρχίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή των SMS με τα ραντεβού για εμβολιασμό στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση ηλικίας 60-64 ετών, για τους οποίους ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας με το εμβόλιο της AstraZeneca θα αρχίσουν από την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Αυτό το σύστημα εμβολιασμού θα «τρέξει» παράλληλα με το βασικό σύστημα εμβολιασμού, στο οποίο εμβολιάζονται αυτή τη στιγμή οι πολίτες ηλικίας 80-84 ετών.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ανοίγει η διαδικασία των ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα αυτού του συστήματος, ηλικίας 75-79 ετών, οι οποίοι θα λάβουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, ως το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν διενεργηθεί 446.780 εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού 4,46%.

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ότι «στις αρχές του καλοκαιριού θα έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού που θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε χτίσει την ανοσία».

Ερωτηθείς αν εννοεί τον Ιούνιο, απάντησε «περί τον Ιούνιο». Και όσον αφορά το ποσοστό, είπε ότι «θα είναι πάνω από το 45% του πληθυσμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...