257
Ρολά κατεβάζουν και πάλι τα καταστήματα και θα λειτουργούν μόνον όσα διαθέτουν e-shop | Intime

Σταμπουλίδης: Ποια καταστήματα και πώς θα λειτουργήσουν από την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 12:48
Ρολά κατεβάζουν και πάλι τα καταστήματα και θα λειτουργούν μόνον όσα διαθέτουν e-shop
|Intime

Σταμπουλίδης: Ποια καταστήματα και πώς θα λειτουργήσουν από την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 12:48

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν καταστήματα και υπηρεσίες από αύριο Πέμπτη μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου ανέλυσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, καθώς η Αττική από αύριο μπαίνει σε σκληρό lockdown.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ανοιχτά παραμένουν καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, pet shops, επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά για επισκευή συσκευών, εξόφληση λογαριασμών και ανανέωση υπολοίπου. Επίσης, με ραντεβού θα λειτουργούν καταστήματα οπτικών, ακουστικών βαρηκοΐας, καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς.

Ειδικά για τα ανθοπωλεία, θα παραμείνουν ανοιχτά λόγω Αγίου Βαλεντίνου στις 13 και 14 Φεβρουαρίου.

Σταματούν το click in shop και το click away και θα λειτουργούν μόνο οι επιχειρήσεις που έχουν σύστημα e-shop, δηλαδή τα καταστήματα όπου γίνονται ηλεκτρονικές αγορές και αποστέλλουν στο σπίτι τα προϊόντα με κούριερ.

Ανοιχτά θα παραμείνουν και τα καθαριστήρια, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα ΚΤΕΟ και τα συνεργία αυτοκινήτων.

Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που προβλέπεται από ειδικότερες για αυτά διατάξεις.

Τα μέτρα που θα ισχύουν σε καταστήματα και υπηρεσίες τα οποία θα λειτουργήσουν κατά το lockdown στην Αττική

Μετακίνηση με SMS

H μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033, με την επιλογή 2, «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)» ή με τη συμπλήρωση εντύπου βεβαίωσης κίνησης ή με τη συμπλήρωση χειρόγραφης βεβαίωσης κίνησης.

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησής του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...