215
Ο πύργος ελέγχου λειτουργούσε από το 1959 μέχρι το 2018 | Twitter

Νέα Ζηλανδία: Πωλείται ο μόνος πύργος ελέγχου με δική του διεύθυνση

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 15:37
Ο πύργος ελέγχου λειτουργούσε από το 1959 μέχρι το 2018
|Twitter

Νέα Ζηλανδία: Πωλείται ο μόνος πύργος ελέγχου με δική του διεύθυνση

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 15:37

Στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας, ο μόνος πύργος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στον κόσμο που έχει χτιστεί ανάμεσα σε άλλα σπίτια και έχει κανονική διεύθυνση είναι διαθέσιμος προς πώληση.

Με ύψος που ξεπερνά τα 14 μέτρα, ο πύργος ελέγχου κατεύθυνε αεροπλάνα προς τον μικρό διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου του Ουέλινγκτον από την κατασκευή του, το 1959, μέχρι το 2018. Παράλληλα, όμως, είναι χτισμένος δίπλα σε άλλα, εντελώς συνηθισμένα, σπίτια, στη συνοικία Ρονγκόταϊ.

Μετρώντας πάνω από μισό αιώνα χρήσης, ο πύργος χρειαζόταν επιδιορθώσεις, έτσι αντικαταστάθηκε και εδώ και μερικές μέρες, μπορεί να τον αγοράσει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει 500.000 ευρώ.

Ο Μπιλ Μπελ, ο κτηματομεσίτης που είναι υπεύθυνος για την πώληση, μιλώντας σε μία τοπική ιστοσελίδα, παραδέχθηκε ότι ποτέ του δεν έχει αναλάβει κάποιο τόσο ιδιαίτερο ακίνητο.

«Τα πιο περίεργα πράγματα που συνήθως αναλαμβάνουμε είναι σπίτια που έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με βάρκες», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι μερικοί λάτρεις των αεροπλάνων έχουν, ήδη, δείξει το ενδιαφέρον τους για τον πύργο.

Οπως αναφέρουν οι Times, το αεροδρόμιο του Ουέλινγκτον είναι ιδιαίτερα απαιτητικό για τους πιλότους που θέλουν να προσγειωθούν ή να απογειωθούν από αυτό, καθώς διαθέτει έναν σχετικά μικρό διάδρομο προσγείωσης και είναι περικυκλωμένος από νερό. Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τους απότομους λόφους που βρίσκονται κοντά στην περιοχή, έχουν κάνει το αεροδρόμιο περιβόητο στους αεροπορικούς κύκλους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...