294
Αριστερά ο άνθρωπος του Λευκού Οίκου, ο Κας Πάτελ, που πήγε στη Δαμασκό. Δεξιά δύο από τους φερομένους ομήρους του Ασαντ, ο Οστιν Τάις και ο Μαζντ Καμαλμάζ | .

Ο Τραμπ ζητάει την ψήφο του Ασαντ – γιατί έστειλε άνθρωπο στη Δαμασκό

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 14:40
Αριστερά ο άνθρωπος του Λευκού Οίκου, ο Κας Πάτελ, που πήγε στη Δαμασκό. Δεξιά δύο από τους φερομένους ομήρους του Ασαντ, ο Οστιν Τάις και ο Μαζντ Καμαλμάζ
|.

Ο Τραμπ ζητάει την ψήφο του Ασαντ – γιατί έστειλε άνθρωπο στη Δαμασκό

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 14:40

Μυστική διπλωματία ασκούν οι ΗΠΑ και κυρίως ο Λευκός Οίκος λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές. Μάλιστα προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιον δίαυλο επικοινωνία με έναν από τους παραδοσιακούς εχθρούς των Αμερικανών, με τη Συρία του Μπασάρ αλ-Ασαντ!

Η όλη ιστορία αφορά διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση αμερικανών ομήρων τους οποίους υποτίθεται ότι κρατά ο σύρος δικτάτορας, είτε υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών του είτε υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλακών του.

Τα άτομα για τα οποία έχει στηθεί το παραδιπλωματικό γαϊτανάκι είναι ο ρεπόρτερ Οστιν Τάις, ο οποίος φέρεται απαχθείς τον Αύγουστο του 2012, και ο ψυχοθεραπευτής Μαζντ Καμαλμάζ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το 2017.

Μάλιστα τα παιδιά του δευτέρου έχουν ζητήσει την προσωπική επέμβαση του Τραμπ, σημειώνοντας ότι ο πατέρας τους είναι διαβητικός.

Υπάρχουν και άλλοι τέσσερις αμερικανοί υπήκοοι που θεωρούνται όμηροι, ωστόσο ελάχιστα είναι γνωστά για αυτούς.

Αυτό που γνωρίζουμε πάντως, λέει η  Wall Street Journal, είναι ότι ένας σύμβουλος του Τραμπ ονόματι Κας Πάτελ πήγε προσφάτως στη Δαμασκό για σειρά επαφών επί του θέματος της απελευθέρωσης των ομήρων.

Για τις συναντήσεις του στη συριακή επικράτεια μεσολάβησε ο Αμπάς Ιμπραχίμ, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Λιβάνου.

Η δεύτερη πληροφορία που έγινε γνωστή για την ιστορία αυτή και έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέστειλε επιστολή προς τον δικτάτορα της Συρίας.

Επιδίωξη του Τραμπ είναι να εγκαινιαστεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο κρατών και δη στο υψηλότερο επίπεδο.

Το συριακό καθεστώς ουδέποτε παραδέχτηκε ότι κρατά ομήρους ή δεσμώτες αμερικανούς υπηκόους, τουναντίον ζητάει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη συριακή επικράτεια, ιδίως από τη βάση του Αλ Τανφ.

Η όλη κινητικότητα πέριξ των ομήρων, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, αποσκοπεί στην πρόκληση εντυπώσεων που μπορεί να μεταφραστούν σε ψήφους υπέρ του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος είναι: «Εγώ δεν εγκαταλείπω κανέναν!»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...