573
| CreativeProtagon

Αυτογκόλ ο Αυγενάκης και οφσάιντ ο Πέτσας

Αλέκος Παπαναστασίου Αλέκος Παπαναστασίου 20 Οκτωβρίου 2020, 15:30
|CreativeProtagon

Αυτογκόλ ο Αυγενάκης και οφσάιντ ο Πέτσας

Αλέκος Παπαναστασίου Αλέκος Παπαναστασίου 20 Οκτωβρίου 2020, 15:30

Εντάξει, ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν είναι αυτό που λέμε άσος στο κυβερνητικό έργο, οπότε ένα (ακόμη) αυτογκόλ δεν συνιστά δα και έκπληξη. Ανακοίνωσε χθες πανηγυρικά ότι θα ανοίξουν τα ποδοσφαιρικά στάδια για τους φιλάθλους και ύστερα από λίγες ώρες διάβασε την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που έγραφε ότι ο Πρωθυπουργός το πήρε πίσω, υπενθυμίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση, εκτός των άλλων, θα έστελνε και το λάθος μήνυμα στην κοινωνία. No shit Sherlock, που λένε και στο χωριό μου.

Ενα ερώτημα είναι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήξερε την απόφαση που εξέδωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, εις το όνομα της κυβέρνησής του, το βράδυ της Δευτέρας. Αν την ήξερε, μάλλον κάποιοι εκ των αρμοδίων δεν του εξήγησαν επαρκώς τα συν και τα πλην της. Διότι με τον Τούρκο να σε περιτριγυρίζει, τον Γερμανό να σφυρίζει αδιάφορα και τον ταμία Σταϊκούρα να ψάχνει (πάλι) δανεικά για να στηρίξεις τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, δεν σου μένει και πολύς χρόνος να λύσεις το πρόβλημα των Ολυμπιακών ή των ΠΑΟΚτσήδων με τον κορονοϊό: το αφήνεις στους λοιμωξιολόγους και στους υπουργούς σου, ελπίζοντας ότι θα κάνουν το σωστό. Αν πάλι δεν την ήξερε, τότε βάζεις στοίχημα ότι δεν θα κρατήσει για πολύ τον κ. Αυγενάκη στη θέση του και το κερδίζεις. Μπορεί να ακούσεις πάλι ότι ο κ. Αυγενάκης «απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού» που έλεγε προ μηνών ο Στέλιος Πέτσας όταν έγινε ο χαμός με τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, αλλά δύσκολα πια θα το πιστεύεις –αν το πίστευες και τότε.

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τον υφυπουργό Αθλητισμού και ας πιάσουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που τα λέει και ωραία. Ο κ. Πέτσας, που φαίνεται ότι λατρεύει το γυαλί και δεν χάνει ευκαιρία να το δείχνει, πήρε πρωί πρωί τη θέση του μπροστά στην κάμερα και βγήκε στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη. Για να υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, τι; Οτι η απόφαση για το σταδιακό άνοιγμα των γηπέδων στους φιλάθλους είναι μια προσεκτικά μελετημένη απόφαση της κυβέρνησης –αφού ως εκπρόσωπός της μιλούσε και όχι ως εκπρόσωπος του κ. Αυγενάκη– και ότι αυτό συνιστά επιστροφή στην κανονικότητα.

Ελεγε δε ότι τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί «είναι πολύ αυστηρά και έχουν πολύ σημαντικές κυρώσεις» για όποια ομάδα δεν τα τηρεί, ενώ υπερθεμάτισε λέγοντας ότι στα ελληνικά στάδια ως επί το πλείστον «είναι αριθμημένες οι θέσεις, ξέρουμε ποιος είναι αυτός ο οποίος πηγαίνει εκεί, οπότε είναι πολύ πιο εύκολη και η ιχνηλάτηση αν υπάρχει κάποιο κρούσμα».

Ολα καλά λοιπόν και για τον κ. Πέτσα, το πρωί της Τρίτης. Μόνο που δύο ώρες μετά, θα διάβασε και αυτός την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού που ανέφερε:

«Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες».

Ηξερε τι έλεγε ο κ. Πέτσας το πρωί; Σε ποια εισήγηση των ειδικών και σε ποια επιδημιολογικά στοιχεία –διότι δεν τολμώ να πιστέψω ότι η κυβέρνηση δεν είχε ακούσει τους ειδικούς– βασιζόταν η απόφαση για το άνοιγμα των σταδίων, την οποία υπερασπιζόταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ ακόμα και οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 του υποδείκνυαν την αντίφαση με την αύξηση των κρουσμάτων; Και πώς θα ξαναβγεί να κάνει αυστηρές υποδείξεις στους πολίτες για να τηρήσουν τους υγειονομικούς κανόνες, που τάχα βασίζονται στις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News