258
H Μαρία Απατζίδη στο βήμα της Βουλής με την μπλούζα που προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ | Youtube

Αρχισαν τον κοινοβουλευτικό ακτιβισμό: Οργή στη ΝΔ από το μπλουζάκι της Απατζίδη του ΜέΡΑ25

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2023, 17:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/03/2023, 18:55
H Μαρία Απατζίδη στο βήμα της Βουλής με την μπλούζα που προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ
|Youtube

Αρχισαν τον κοινοβουλευτικό ακτιβισμό: Οργή στη ΝΔ από το μπλουζάκι της Απατζίδη του ΜέΡΑ25

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2023, 17:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/03/2023, 18:55

Την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η πρωτοβουλία της Μαρίας Απατζίδη (βουλευτού Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25) να ανεβεί στο ιερό βήμα της Βουλής για την ομιλία της την Τρίτη φορώντας μια μαύρη μπλούζα, η οποία έγραφε «57 νεκροί, 156 υποκριτές», ενώ στη μέση υπήρχαν ράγες και ένα τρένο εκτροχιασμένο.

Η σκηνοθεσία και η μεθόδευση ήταν χαρακτηριστική του κοινοβουλευτικού ακτιβισμού με τον οποίον κάποιοι και κάποιες επιχειρούν να υποβαθμίσουν την Εθνική Αντιπροσωπεία: πριν ανέβει στο βήμα, η ίδια είχε κλειστό το κόκκινο σακάκι της και στη συνέχεια το άνοιξε για να φανεί το μήνυμα στη μπλούζα της (δείτε την φωτογραφία κάτω).

Instagram

Η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος, που αριθμεί 156 βουλευτές, ήταν άμεση:

«Τη στιγμή που οι πολίτες ζητούν από όλους σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια, κάποιοι συνεχίζουν να εργαλειοποιούν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες

»Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη που πριν από δύο εβδομάδες είχε αποκαλέσει την κυβέρνηση “δολοφόνο”, ανέβηκε σήμερα στο βήμα της Βουλής φορώντας μπλούζα που έγραφε “57 νεκροί, 156 υποκριτές”. Πρόκειται για μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού, που δεν έχει καμία θέση στον ναό της Δημοκρατίας μας.

»Καλούμε τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 να καταδικάσει έμπρακτα τις συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οφείλουν να κάνουν και όλα τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου», ανέφερε ανακοίνωση της ΝΔ.

Στο κυβερνών κόμμα απάντησε το ΜέΡα25:

«Αν ο χαρακτηρισμός “υποκριτές” ενοχλεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει τρόπος να τον αποσύρουμε: να καταψηφίσουν την εγκληματική κυβέρνηση και να απαιτήσουν μαζί με το λαό τη λογοδοσία των πραγματικά υπεύθυνων για την τραγωδία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...